Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poveste românească, premiată cu 1000 de lire de The Telegraph
WhatsApp
Flossie Baker i-a impresionat pe jurnaliştii britanici cu păţaniile din vacanţa petrecută în Maramureş.
Ianis Hagi.

 

Flossie Baker a câştigat un concurs organizat de jurnaliştii britanici cu o povestire din vacanţa petrecută în Maramureş. România a concurat cu destinaţii ca Statele Unite, Japonia, Ghana sau Jungla Amazoniană.


Concursul "Just Back" este organizat în fiecare an de publicaţia The Telegraph. Cititorii trimit poveşti din vacanţele petrecute în străinătate şi cea mai interesantă este premiată cu o mie de lire. Anul acesta jurnaliştii au fost impresionaţi de vacanţa Flossiei Baker petrecută la ţară, în Maramureş. Ea a relatat cu lux de amănunte despre viaţa fermierilor şi delicatesele din brânză pregătite în stânele de la munte.

G Ad:


"Am fost în Maramureş, România, un loc unde timpul pare că se opreşte în loc. Şoferul, un bărbat în vârstă cu mâini uriaşe şi dinţi lipsă, a dat geamul maşinii jos şi m-a invitat să urc. Judecând după vârsta înaintată şi vechimea maşinii, mi-am dat seama că nu aveam să mergem prea repede, aşa că m-am urcat. Pe bancheta din spate erau mai mulţi saci cu brânză albă, proaspătă. Câteva minute mai târziu ne-am oprit la o fermă. Fermierul a ieşit repede dintr-un hambar, în lumina soarelui. Când m-a văzut a deschis repede portiera maşinii şi am simţit mirosul puternic de bălegar. Într-o clipă m-am trezit înăuntru. Pereţii erau decoraţi cu oale tradiţionale, o şa era aruncată pe o bancă iar unelte vechi erau sprijinite de perete." Aşa a început aventura Flossiei Baker în România.

 


Jurnaliştii britanici au fost amuzaţi de păţania turistei, hrănită până la refuz de gazdele de la fermă dintr-un exces de amabilitate. După cele 4 castroane de brânză topită amestecată cu zahăr, femeia a fost întâmpinată de bătrâna familiei, care i-a spus tinerei într-o engleză aproape perfectă: “Eat, eat! You stranger. I feed you.”, semn că nu era primul străin care le trecea pragul.


Britanica a fost condusă apoi în toată gospodăria, în timp ce taximetristul descărca sacii cu brânză. La final, bărbatul a urcat-o în maşină şi a lăsat-o exact în locul din care o luase. Povestirea, plină de umor, a concurat cu alte câteva zeci trimise pe adresa redacţiei şi a obţinut marele premiu de o mie de lire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Turism Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
29 iun, 16:32
DCMedical.ro
28 iun, 23:37
DCBusiness.ro
29 iun, 15:00
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCBusiness.ro
29 iun, 15:00
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCNews.ro
29 iun, 16:32
DCMedical.ro
28 iun, 23:37
Spectacola.ro
29 iun, 09:52
Spectacola.ro
29 iun, 09:52
RadioDCNews.ro
29 iun, 16:09
RadioDCNews.ro
29 iun, 16:09
Astrosens.ro
29 iun, 12:31
Astrosens.ro
29 iun, 12:31