Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi zboruri de pe Aeroportul din Suceava
WhatsApp
O firmă din Suceava a cumpărat un Boeing 737 pentru a opera zboruri de pe aeroportul Salcea.
Ianis Hagi.


Firma suceaveana Daily Group - cunoscuta in mare parte pentru automatele de cafea Daily Caffe, a cumparat un avion cu 148 de locuri Boeing 737-300 care va avea drept baza Aeroportul Suceava, recent modernizat din fonduri europene, si va opera, deocamdata, zboruri charter. Firma suceaveana s-a asociat cu Cobrex Trans Brasov - societate autorizata sa efectueze operatiuni de transport aerian public intern si international. Cele doua firme intentioneaza sa achizitioneze in curand cel putin inca o aeronava si sa inceapa sa functioneze ca orice companie aeriana, operand zboruri charter si de linie de la Suceava.

 

Potrivit publicatiei Obiectiv de Suceava, "zilele trecute a aterizat la Bucuresti o aeronava Boeing 737-300, achizitionata de firma suceveana Daily Group si de firma COBREX Trans din Brasov. Avionul, fabricat in anul 2000, are o capacitate de 148 de locuri, a fost achizitionat din Grecia si este primul dintr-o serie de avioane pe care cele doua firme si-au propus sa le achizitioneze pentru a opera cu ele de pe Aeroportul Suceava".

 

"Aeronava este la Bucuresti si urmeaza sa obtinem de la autoritatile romane toate documentele si autorizatiile necesare operarii. Avionul va avea ca baza Aeroportul Suceava si, deocamdata, pana la sosirea celei de-a doua aeronave pe care intentionam sa o achizitionam, vom opera zboruri de tip charter, urmand ca pe masura ce ne vom largi flota sa operam zboruri de linie", a declarat, Constantin Apavaloaie, reprezentant al firmei COBREX Brasov.

 

Firma brasoveana se afla intr-o stransa relatie de afaceri cu firma suceveana Daily Group si mai multe surse din piata sustin ca DAILY ar fi implicata in aceasta afacere, scrie Obiectiv de Suceava.

 

Compania COBREX Trans Brasov este certificata de Autoritatea Aeronautica Civila Romana ca operator aerian competent sa efectueze operatiuni comerciale de transport aerian, fiind licentiata de catre Ministerul Transporturilor pentru efectuarea de operatiuni de transport aerian public intern si international. In prezent, conform site-ului companiei, ofera servicii de transport aerian pe teritoriul Romaniei inspre orice destinatie, cu un elicopter AS 350B3. De asemenea, compania pune la dispozitia clientilor doua elicoptere AS 365 Dauphin, bimotoare, configurate pentru transportul a 8 pasageri fiecare, in conditii VIP.

 

COBREX dispune din anul 2001 de propria organizatie de intretinere tehnica a elicopterelor seriile AS 350 si AS 365 si a tipurilor EC 120 si EC 135P2i. Baza de operare este constituita din Heliportul COBREX Brasov, hangar pentru stationarea si parcarea elicopterelor, sistem de depozitare si alimentare cu combustibil, potrivit publicatiei amintite.


Momentan, de pe aeroportul international Salcea, de langa Suceava, singurele zboururi sunt operate de catre Tarom si doar intre Suceava si Bucuresti. Mai exista o cursa charter pe care autoritatile locale au anuntat-o pentru vara lui 2016 cu destinatia Antalya.

 

Aeroportul International Suceava a fost modernizat printr-un proiect in valoare de 105 milioane de lei din fonduri europene si a fost redeschis oficial in noiembrie 2015. Lucrarile au durat aproape doi ani, timp in care s-au modernizat pista de rulare si balizajul si s-a construit un nou turn de control.

 

Datorita dotarilor sale moderne, aeroportul din Suceava a fost folosit de mai multe ori in ultimele luni ca aeroport de rezerva, in situatiile in care vremea nefavorabila sau ceata au impiedicat aterizarea unor curse pe aeroportul din Iasi.

 


SURSA: HOTNEWS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel