Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Minunea care vindecă se află în România. Cel mai sfânt loc din țară
WhatsApp
Există un loc în România unde divinitatea și-a găsit locul.
Sâmbăta de Sus

Vorbim despre Sâmbăta de Sus, unde timpul pare că s-a oprit în loc, liniștea este desprinsă dintr-o altă lume.

De ce vin oamenii la Sâmbăta de Sus

Oamenii vin la Sâmbăta de Sus nu doar pentru relaxare, ci și pentru turismul religios. La poalele Făgărașului găsești un loc de liniște și pace pentru suflet. Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus a fost de-a lungul timpului o punte de legătură pentru credincioșii de-o parte și alta a Carpaților. Ctitoria poartă numele marelui voievod-martir al creștinătății și a fost ridicată acum mai bine de 300 de ani. Acolo a fost stareț, timp de patru ani, părintele Arsenie Boca, considerat de mulți dintre credincioșii creștini ortodocși "Sfântul Ardealului".

La Sâmbăta de Sus, în biserica veche a mănăstirii, exista unul dintre foarte puținele portrete al regelui Mihai I al Romaniei într-un lăcaș de cult.

La locul în care apa nu-și schimbă proprietățile, la fel ca agheasma, vin oameni din toate colțurile țării. Nu este prea mare înghesuială pentru că oamenii nu știu de izvorul protejat de Arsenie Boca, dar sunt români care vin cu portbagajul plin cu sticle de 5 litri pentru a lua minunea acasă. Alții, care nu vin pregătiți cu sticle, preferă să se spele cu apa pe față și să spună o rugăciune. Sau să-și facă o fotografie. Așa că, dacă nu ați decis unde să mergeți în concediu, căutați o pensiune în Sâmbăta de Sus. Nu veți regreta și veți pe pleca de acolo cu sufletul împăcat și cu mai puține griji.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel