Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iată lista cu cele mai periculoase și cele mai sigure țări din lume în 2024
WhatsApp
O hartă interactivă realizată de firma de consultanță International SOS a dezvăluit cele mai periculoase țări din lume pe care călătorii ar trebui să le evite în 2024. 
Iată lista cu cele mai periculoase și cele mai sigure țări din lume în 2024 / Foto: Unsplash

Cu riscuri de securitate extremă, tulburări politice și probleme legate de schimbările climatice, această hartă oferă o perspectivă detaliată asupra zonelor în care oamenii ar putea întâmpina dificultăți serioase.

Printre țările care se află în fruntea listei se numără Ucraina, Libia, Sudanul de Sud, Siria și Irak, afectate de conflicte și instabilitate politică. Aceste destinații prezintă un risc de securitate extrem, conform evaluării făcute de International SOS. În contrast, unele dintre cele mai sigure țări includ Groenlanda, Norvegia, Finlanda, Islanda și Luxemburg, unde riscul este considerat nesemnificativ.

Sally Llewellyn, director de securitate globală la International SOS, a subliniat că tensiunile geopolitice și instabilitatea politică vor continua să influențeze operațiunile de afaceri în 2024. Această predicție se reflectă în evaluarea riscurilor, cu Sahel, anumite părți din Orientul Mijlociu și Ucraina incluse în categoriile de risc "ridicat" sau "extrem".

 

Ratingurile de risc au suferit modificări semnificative în anumite regiuni

 

Țările din categoria de risc scăzut pentru securitate includ Regatul Unit, majoritatea Europei, SUA, Canada, China, Japonia, Australia și Noua Zeelandă. Pe de altă parte, țările cu un risc mediu includ România, Africa de Sud, Egipt, Algeria, Kenya, Brazilia, Peru, Bolivia, Mexic, Filipine, Iran, Turcia și Rusia.

De-a lungul acestui an, ratingurile de risc au suferit modificări semnificative în anumite regiuni. Părți din Liban, Teritoriile Palestiniene și Rusia au înregistrat creșteri notabile în urma unor conflicte în evoluție. Ecuadorul și porțiuni din Columbia au crescut, de asemenea, din cauza unei creșteri constante a criminalității și tulburărilor.

Michael Rogers, analist-șef de securitate la International SOS, a subliniat importanța ca călătorii să fie bine informați și pregătiți pentru a face față perturbărilor temporare sau de impact major. Organizațiile au fost sfătuite să evalueze riscurile înainte de călătorie și să consolideze conștientizarea riscurilor în rândul angajaților care călătoresc.

Principalele sfaturi pentru o călătorie sănătoasă și sigură în perioada festivă includ rămânerea informat și pregătit, precum și exercitarea precauției în zonele aglomerate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel