Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iată care sunt cele mai căutate orașe din Europa pentru city break-uri în anul 2022
WhatsApp
Aveți timp liber și doriți să explorați continentul? Acestea sunt cele mai bune city break-uri din Europa pentru mâncare, viață de noapte și multe altele.
Iată care sunt cele mai căutate orașe din Europa pentru city break-uri în anul 2022 / Foto: Unsplash

În ciuda haosului care pare să se instaleze în aeroporturile din Marea Britanie, sezonul city break-urilor este cu adevărat în toi. Există puține lucruri mai revigorante decât un weekend într-un loc nou, iar încântătoarea Europă este plină de orașe mici care sunt perfecte. 

Ne-am consultat cu experții noștri locali din marile orașe de pe continent pentru a nominaliza locurile pe care ei consideră că ar trebui să le vizităm în acest an. De la Franța la Scoția, fiecare loc este acoperit, cu evenimente speciale și experiențe palpitante la fiecare colț, conform Time Out

 

1. Arles, Franța

 

Vedeta din Arles (capitala culturii din Provence 2022) este LUMA, un cartier artistic plin de viață, plin de expoziții multimedia și instalații de artă. Punctul culminant este turnul impresionant de înalt al lui Frank Gehry, realizat din 11.000 de panouri metalice concepute pentru a evoca noaptea înstelată a lui Vincent van Gogh (pictorul și-a finalizat legendara serie de floarea-soarelui în Arles în anii 1880).

Ziua perfectă: Plimbați-vă pe aleile medievale din jurul amfiteatrului roman, apoi mâncați la cea mai mare piață stradală din Provence. Încheiați-vă ziua la un restaurant romantic.

Planificați-vă călătoria: Vizitați perioada iulie-septembrie în timpul Les Rencontres de la Photographie pentru baruri pop-up, food truck-uri și expoziții de fotografie de talie mondială.

 

2. Odense, Danemarca

 

La doar 90 de minute cu trenul de Copenhaga se află micuța și fermecătoarea Odense. Minunea arhitecturală nou-nouță care este Muzeul Hans Christian Andersen este un tribut afectuos adus autorului de basme. Cu exponatele sale biografice inventive - inclusiv imaginații teatrale ale memoriilor sale și proiecte inanimate care prind viață (la fel ca în poveștile sale) - acest muzeu extrem de amuzant l-ar fi încântat, fără îndoială, pe maestrul danez.

Un tren șmecher construit de-a lungul orașului a fost inaugurat în primăvara anului 2022, făcând ca frumoasele cartiere vechi și cartierele vibrante mai noi să fie mult mai ușor de vizitat.

Ziua perfectă: Așezați-vă la Hotelul Odeon pentru acces rapid la gară și la pitorescul oraș vechi. Mergeți la Lalou pentru o băutură devreme, apoi luați cina la istoricul Sortebro Kro, unde vă puteți aștepta la bunătăți de sezon, cum ar fi scoici și icre de căprioară cu fructe de pădure, plus un serviciu impecabil de elegant.

Planificați-vă călătoria: CÂT MAI CURÂND POSIBIL. Muzeul Hans Christian Andersen s-a deschis la 1 decembrie și de atunci este plin de lume. 

 

3. Inverness, Scoția

 

Dacă sunteți dornici să explorați Highlands, Inverness este baza ideală pentru a vă începe călătoria. Loch Ness, Castelul Urquhart și câmpul de luptă Culloden sunt toate în apropiere, dar capitala Highlands are și ea multe de făcut. Teatrul Eden Court va atrage unii dintre cei mai buni comici din Marea Britanie pe parcursul anului 2022. Chiar pe malul râului Ness, digul curbat, din piatră Clasach, oferă un loc pentru contemplare liniștită.

Ziua perfectă: Plimbați-vă prin piața victoriană și luați ceva de mâncare la una dintre cafenelele sale independente, apoi mergeți la castelul Inverness pentru o priveliște cu adevărat excelentă. Mai târziu, relaxați-vă cu o halbă de bere la Black Isle Bar.

Planificați-vă călătoria: Vizitați în luna iulie pentru a vă bucura de revenirea puternicului Festival Belladrum Tartan Heart, un eveniment pentru întreaga familie. 

 

4. Valencia, Spania

 

Valencia se întoarce cu o mare surpriză în 2022. Acest oraș însorit de pe coasta mediteraneană a Spaniei a fost luminat din nou de întreaga putere pirotehnică a festivalului Las Fallas, în timp ce în apropiere se va întoarce și La Tomatina, "cea mai mare bătaie cu mâncare din lume".

În acest an, Valencia a fost desemnată nu numai Capitală europeană a turismului inteligent, ci și Capitală mondială a designului, peste 100 de evenimente fiind programate pentru acesta din urmă. Călătoriți prin Spania? O nouă linie a serviciului de trenuri de mare viteză și low-cost AVLO operează o rută Madrid-Valencia, cu bilete începând de la 7 euro.

Ziua perfectă: Plimbați-vă sau mergeți cu bicicleta prin Grădinile Turia până la futuristul Oraș al Artelor și Științelor, înainte de a lua un prânz cu paella făcută la foc de lemne la Casa Carmela, pe plajă. Seara, mergeți în cartierul plin de viață Russafa și încercați cocktailul Agua de Valencia la La Bella de Cadiz.

Planificați-vă călătoria: Vizitați în iunie pentru zile lungi și însorite, fără aglomerația din timpul verii. 

 

5. Sheffield, Anglia

 

Un oraș cândva sinonim cu clădirile înnegrite de cărbune și cu agitația industrială, Sheffield este acum mai familiarizat cu o altă culoare: verde. Recent, a fost încoronat "cel mai verde oraș" din Marea Britanie, cu cei 4,5 milioane de copaci (mai mulți pe cap de locuitor decât orice alt oraș din Europa), 250 de parcuri publice și 52 de mile pătrate de parc național. Nu e de mirare că oamenii se îndreaptă spre el.

Ziua perfectă: Încercați micul dejun la South Street Kitchen, găzduit în monumentul brutalist Park Hill, apoi luați o cafea de la Foundry, Tamper sau Albie's. 

Planificați-vă călătoria: Sheffield găzduiește trei meciuri din grupe și o semifinală a Campionatului European de Fotbal Feminin UEFA 2022 în luna iulie. De ce nu explorați orașul în timp ce asistați la un meci sau două?

 

6. Trikala, Grecia

 

Locul de naștere al muzicii de protest rebetiko, inspirată de hașiș, și locul unde se află popularul târg de Crăciun Mill of Elves, Trikala, situat în nord-vestul Tesaliei, este primul "oraș inteligent" oficial al Greciei. Verde în toate sensurile cuvântului, acest loc umbrit de copaci este încununat de castelul său bizantin și străbătut de râul Lithaios, plin de păstrăvi. Cu un sistem de partajare a bicicletelor și o mulțime de noi piste pentru biciclete, este ușor să te deplasezi - iar când temperaturile de vară cresc, există puncte de oprire unde poți lua apă (gratuită). De asemenea, are primele autobuze fără șofer din țară.

Ziua perfectă: Plimbați-vă pe aleile mărginite de conace din Varousi, apoi luați prânzul cu bunătăți tradiționale în piața reînnoită a fermierilor din Trikala. 

Planificați-vă călătoria: Mergeți în august pentru festivalul folcloric Tsitsaneia, de trei zile, dedicat compozitorului Vassilis Tsitsanis. 

 

7. Oslo, Norvegia

 

Capitala norvegiană se dezvoltă rapid - dar cea mai interesantă parte a orașului este cartierul istoric Bjørvika. Revitalizarea acestei zone de pe malul portului este în plină desfășurare, cu noul Muzeu Munch deschis acum pentru public, chiar lângă Biblioteca Deichman Bjørvika și faimoasa Operă, care are acum propria plajă urbană, Operastranda. 

Ziua perfectă: Luați un brunch la relaxantul (și vegetarian) KUMI Oslobukta, apoi plimbați-vă pe cei 9 km de lungime ai Havnepromenade. Seara, savurați un cocktail la confortabilul și retro Andre til Høyre Bar.

Planificați-vă călătoria: Pentru mult-așteptata revenire a Festivalului Øya, care are loc între 9 și 13 august 2022. 

 

8. Rotterdam, Țările de Jos

 

Rotterdam se simte revigorată după succesul Eurovision 2021. Orașul a trecut prin o mulțime de lucrări mari de renovare în perioada premergătoare evenimentului din 2020 - doar pentru ca acesta să fie amânat cu un an. Dar concursul de cântece a pus al doilea oraș al Olandei ferm pe harta turistică și, fără îndoială, mulți vor veni aici în acest an pentru a descoperi muzeele sale de artă incredibile și arhitectura orbitoare care ar lumina orice feed Insta. 

Ziua perfectă: Începeți cu un prânz la Markthal, o minune arhitecturală care găzduiește 96 de tarabe cu produse proaspete, înainte de a merge spre sud, traversând faimosul Erasmusbrug și explorând Katendrecht, cel mai animat cartier din Rotterdam. 

Planificați-vă călătoria: În luna iulie se întoarce Festivalul de Jazz al Mării Nordului din oraș, cu artiști precum John Legend, Lionel Richie și Alicia Keys pe afiș. 

 

9. Liverpool, Anglia

 

Scena vieții de noapte de aici este mai amuzantă, mai sălbatică și mai prietenoasă decât oriunde altundeva în Marea Britanie. Acum este timpul ca și ceilalți să o descopere. Localurile din Triunghiul Baltic se umplu tot timpul anului, dar este posibil să doriți să vă îndreptați în august pentru ceva mai mare, cum ar fi Creamfields sau International Beatle Week. 

Ziua perfectă: Luați micul dejun la Kash's Kitchen, apoi vizionați o expoziție și plimbați-vă prin Albert Dock.

Planificați-vă călătoria: Pentru prima dată în 15 ani, Liverpool va găzdui Premiul Turner din Marea Britanie în octombrie 2022.

 

10. Milano, Italia

 

Milano a făcut o revenire pe cinste din zilele întunecate de izolare din 2020. Orașul din nordul Italiei continuă să își extindă parcurile și pistele de biciclete în încercarea de a scăpa de imaginea sa industrială și de a crea o metropolă mai sustenabilă, cu un "plămân verde" în jurul său. Marile evenimente, cum ar fi celebrul târg de mobilă Salone del Mobile, au revenit, cucerind Milano cu instalații artistice pline de viață și evenimente deschise atât profesioniștilor din domeniul designului, cât și publicului larg. Vă place mai mult muzica? În iunie și iulie, Stromae, Chemical Brothers și Green Day cântă la Milano Summer Festival.

Ziua perfectă: Luați un mic dejun tipic milanez (cafea și briose) sau un brunch de weekend. Plimbați-vă în zona Porta Nuova, cu clădirile sale futuriste noi și piața înconjurată de un parc mare, apoi luați o băutură de-a lungul canalelor mereu aglomerate din cartierul Navigli.

Planificați-vă călătoria: Primăvara este momentul perfect pentru a o vizita înainte ca căldura opresivă a verii să coboare. În 2022, metroul va fi extins până la Linate, care este cel mai apropiat aeroport de Milano și care a fost renovat în timpul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel