Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia va testa TOȚI turiștii români la intrarea pe teritoriul său. Anunț oficial MAE
WhatsApp
Turiștii care intra pe teritoriul Greciei, indiferent de țara de origine, vor fi testați cu teste rapide, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile.

"A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, anunță MAE.

Potrivit diplomației de la București, sunt exceptați de la aceste restricții (accesul în intervalul orar 07:00-23:00, prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 şi completarea formularului PLF) conducătorii camioanelor care transportă marfă în regim internațional (TIR) (situații care trebuie justificate cu documente corespunzătoare) şi care intră prin punctele de trecere a frontierei de la Promachonas, Kakavia, Evzoni, Nymphaea, Ormenio, Kipi și Exohi.

„Toate categoriile de persoane trebuie să completeze (cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență) formularul Passenger Locator Form / PLF, cu datele de contact din Republica Elenă. Acest formular este disponibil pe pagina de internet: https://travel.gov.gr. Tuturor persoanelor care doresc să intre pe teritoriul Republicii Elene le este recomandat să consulte informațiile disponibile pe paginile de internet: https://travel.gov.gr , http://www.visitgreece.gr . Cetățenii români pot solicita asistență ori semnala disfuncționalități la numărul de telefon 1520 sau la cel de urgență al Secretariatului de stat pentru protecția cetățeanului (Call Center travel.gov.gr): 0030 2155605151 (disponibil în intervalul orar 09.00-21.00)”, atenționează MAE, potrivit Mediafax.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție în interior și în exterior

 

G Ad:

MAE precizează că în Grecia este obligatorie purtarea măștii de protecție în interior, cât și în exterior, doar în spațiile aglomerate, iar nerespectarea măsurii este sancționată cu amendă în cuantum de 300 de euro, că sunt permise deplasările dintr-un județ în altul. A fost eliminată măsura obligativității transmiterii unui mesaj tip SMS sau completarea declarației pe proprie răspundere la părăsirea domiciliului.

De asemenea, începând cu data de 12 iunie 2021, circulația pe timp de noapte este restricționată pe tot teritoriul Greciei în intervalul orar 01:30 - 05:00.

„Sunt deschise restaurantele și unitățile de consum, doar cele care dispun de terase în aer liber și cu respectarea strictă a măsurilor de distanțare socială și protecție personală. Sunt deschise plajele amenajate, cu respectarea strictă a măsurilor de distanțare socială și dezinfectare. Au fost reluate cursurile în ciclurile primare, cu obligativitatea auto-testării pentru toți elevii. Sunt deschise saloanele de igienă personală și înfrumusețare, siturile arheologice și lăcașurile de cult. (...) Toate măsurile rămân în vigoare până la o notificare ulterioară din partea autorităților elene”, atrage atenția MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României la Atena sau Consulatului General al României la Salonic și să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactați în situații de urgență sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Turism Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 iun, 13:22
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
DCBusiness.ro
27 iun, 10:22
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
27 iun, 10:22
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
26 iun, 13:22
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
RadioDCNews.ro
27 iun, 09:29
RadioDCNews.ro
27 iun, 09:29
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35