Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cursă contra cronometru pentru a cheltui voucherele acordate pentru vacanțele anulate din cauza Covid: Călătorii au la dispoziție doar o săptămână
WhatsApp
Turiștii, a căror călătorie a fost anulată din cauza pandemiei Covid, au timp până la sfârșitul săptămânii viitoare pentru a folosi orice voucher de vacanță necheltuit.
Foto: Unsplash

În cazul în care voucherele nu sunt încasate în curând, oamenii ar putea pierde vacanța în cazul în care firma la care au făcut rezervarea dă faliment, potrivit Autorității Aviației Civile (CAA).

 

Persoanele care au vouchere trebuie să facă rezervări înainte de 30 septembrie

 

Autoritatea de reglementare a declarat că vouchere de vacanță în valoare de aproximativ 30 de milioane de lire sterline, distribuite în timpul pandemiei, nu au fost încă folosite și i-a avertizat pe cei care speră să rezerve o călătorie cu aceste cupoane să facă rezervări înainte de 30 septembrie.

Dacă acestea nu sunt folosite până la sfârșitul săptămânii viitoare, turiștii riscă să-și pună banii în pericol.

Notele de credit de rambursare (RCN) au fost oferite clienților de către firmele de turism pentru pachetele de vacanță anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

 

„Aceasta este ultima șansă de a vă asigura că veți continua să fiți protejați financiar de sistemul ATOL”

 

Toate bonurile emise între martie 2020 și 19 decembrie 2021 au fost acoperite de sistemul ATOL, ceea ce înseamnă că deținătorii nu vor pierde dacă firma cu care au făcut rezervări dă faliment - dar această protecție se va încheia la sfârșitul lunii.

Michael Budge, șeful Atol, care este administrat de CAA, a declarat: "Îi îndemnăm din nou pe oameni fie să folosească nota de credit de rambursare pentru a rezerva o altă călătorie protejată de ATOL, fie să ceară companiei de turism o rambursare.

Acest lucru va afecta clienții unora dintre cele mai mari firme de turism, așa că mesajul nostru este simplu - aceasta este ultima șansă de a vă asigura că veți continua să fiți protejați financiar de sistemul ATOL.

Chiar dacă nota dvs. de credit de rambursare este valabilă după sfârșitul lunii septembrie, aceasta nu se va bucura de protecția ATOL.

Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău și îi îndemnăm pe cei care mai dețin încă una dintre aceste note de credit de rambursare să ia măsuri acum.”, conform Daily Mail.

Consumatorii au avut dreptul legal de a obține rambursări în numerar în termen de 14 zile atunci când pachetele de vacanță au fost anulate din cauza pandemiei, dar multe companii de turism au oferit RCN-uri ca o alternativă pentru a le ajuta fluxul de numerar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel