Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atracție turistică în Italia: O maşină parcată timp de 47 de ani în acelaşi loc
WhatsApp
Mașina unui pensionar italian a devenit atracție locală după ce a fost parcată timp de 47 de ani în acelasi loc, în orașul Conegliano din nordul Italiei. Acum câteva săptămâni a trebuit mutată.  

Lancia Fulvia din 1970 este deținută de Angelo Fregolent, un fost mecanic și comerciant de ziare în vârstă de 94 de ani, conform Cnews.

În 1974 și-a parcat mașina pentru ultima dată pe rue Zamboni, chiar în fața chioșcului pe care îl deținea împreună cu soția sa, la parterul casei. Folosită ca loc de depozitare, nu a fost mutată timp de aproape jumătate de secol. După pensionare, Angelo Fregolent nu a considerat de cuviință să mute vehiculul.

Proprietarii au cumpărat mașina în anii șaptezeci și când nu au mai folosit-o pentru a se deplasa, a rămas parcata sub casă, în fața chioșcului de ziare, folosită ca depozit pentru ziare. 

„Am condus chioșcul de ziare de jos timp de 40 de ani împreună cu draga mea soție, Bertilla, cu zece ani mai tânără decât mine. Mașina este din 1970 și este o moștenire. Când am deschis afacerea, mi-a fost bine să o parcăm acolo în fața ei pentru că aveam ziarele descărcate în portbagaj și apoi le aduceam înăuntru”, spune el  pentru presa din Peninsulă.

Mașina unui pensionar italian a devenit atracție locală după ce a fost parcată timp de 47 de ani în acelasi loc

 

În urmă cu câteva săptămâni, o fotografie a mașinii a apărut pe un grup de socializare din Conegliano, iar discuțiile au izbucnit pentru că s-a dovedit că aceasta a fost parcată acolo practic dintotdeauna, cel puțin în memoria generațiilor care folosesc rețelele de socializare.

De-a lungul anilor, mașina a devenit un adevărat simbol al orașului Conegliano. Turiștii vin să-i facă poze și locația sa este menționată pe Google Maps.

Culoarea mașinii este acum de un gri decolorat, roțile sunt plate, iar rugina atacă de ani de zile unele părți ale caroseriei. Potrivit poliției locale, mașina de epocă este asigurată corespunzător, iar taxa de circulație este plătită în fiecare an.

Însă frumoasa poveste s-a încheiat pe 20 octombrie, când mașina a fost mutată de o camionetă de remorcare din cauza unor lucrări. Angelo Fregolent a fost de acord, cu o condiție: ca Lancia sa „să nu fie tratată ca o epavă”.

Antreprenorii locali o vor restaura înainte de a o expune în oraș. „M-aș bucura să o văd prezentata așa cum merită”, a declarat Angelo Fregolent presei italiene.

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, originar din Conegliano, își amintește și el de această Lancia Fulvia. "Era acolo pe vremea când mergeam eu la școală", a spus guvernatorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel