Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amsterdam ia în considerare să oprească vânzarea de canabis în weekend în încercarea de a încetini „turismul deranjant”
WhatsApp
Amsterdam ia în considerare posibilitatea de a pune capăt "turismului deranjant" și de a introduce un set de noi reguli privind canabisul, alcoolul și bordelurile din oraș.
Amsterdam ia în considerare să oprească vânzarea de canabis în weekend în încercarea de a încetini „turismul deranjant” / Foto: Unsplash

Capitala Olandei este cunoscută ca un oraș petrecăreț, călătorii venind din întreaga lume pentru a profita de viața de noapte excelentă, precum și de atitudinile liberale față de consumul de canabis și de munca sexuală.

Cu toate acestea, acest lucru este văzut ca o problemă de către mulți dintre cei responsabili - ca să nu mai vorbim de mulți dintre rezidenții care locuiesc acolo, iar cei responsabili din capitala Olandei doresc să încerce să consolideze reputația orașului ca destinație culturală, mai degrabă decât ca loc turistic hedonist și gălăgios.

 

Populația orașului Amsterdam deranjată din cauza fluxului constant de turiști în stare de ebrietate

 

Există o mulțime de planuri în pregătire, care includ - printre altele - planuri de închidere a bordelurilor la anumite ore, planuri de a nu mai vinde iarbă în weekenduri și de a limita petrecerile de burlaci care împânzesc străzile în orice moment.

În Amsterdam locuiesc 880.000 de persoane și se pare că acestea încep să se enerveze din cauza fluxului constant de turiști în stare de ebrietate care cutreieră orașul și îl tratează ca pe un imens loc de joacă pentru adulți.

Așadar, conform noilor planuri, localnicii ar urma să pună în aplicare o campanie "Stai departe" care le-ar permite să își administreze din nou orașul.

 

Care ar putea fi noile schimbări

 

Acest lucru ar însemna că barurile și cluburile ar fi obligate să respecte o oră de închidere mai strictă, 2:00 dimineața, cu alte limite privind orele de deschidere, iar prostituția de fereastră și bordelurile și-ar vedea, de asemenea, orele de deschidere limitate mai strict.

Mai mult, restricțiile ar urma să lovească și cafenelele din oraș, iar consumul de alcool și canabis ar fi interzis în anumite zone din Amsterdam.

De asemenea, se dorește transformarea proprietăților Airbnb în locuințe pentru rezidenți, înăsprirea regulilor privind proprietățile de închiriat pe termen scurt.

Dacă regulile vor fi adoptate în legislație, ar putea exista, de asemenea, o taxă turistică percepută vizitatorilor orașului în perioadele aglomerate.

"Dacă ne iubim orașul, trebuie să acționăm acum", a declarat viceprimarul orașului Amsterdam, Sofyan Mbarki.

 

Propunerile urmează să fie prezentate Consiliului municipal la sfârșitul lunii decembrie

 

Mbarki a purtat discuții cu locuitorii, experții, părțile interesate și întreprinderile cu privire la ceea ce trebuie făcut pentru a reduce imaginea de josnicie a orașului percepută de turiști.

El a continuat: "A devenit clar că tuturor le pasă de oraș și că este nevoie de intervenție pentru a contracara deranjul și supraaglomerarea.

"Dacă dorim o cooperare eficientă și orientată spre viitor, sunt necesare atât o viziune pe termen lung, cât și măsuri adecvate.

"Amsterdam este o metropolă, ceea ce înseamnă un oraș plin de viață și de agitație, dar pentru ca orașul nostru să rămână locuibil, trebuie să optăm acum pentru limite în locul unei creșteri iresponsabile."

Dacă planurile se vor concretiza sau nu este în prezent în aer, dar propunerile urmează să fie prezentate Consiliului municipal din Amsterdam la 21 decembrie, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel