Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Una din cele mai ieftine destinații din Europa: mâncare gustoasă, multe de vizitat și puțini turiști
WhatsApp
Ai chef de o destinație de ultim moment care presupune să cheltuiești puțin și să descoperi locuri deosebite? Nu ratați cea mai ieftină destinație din Europa, cu mâncare excelentă, multe de văzut și puțini turiști, cum ar fi Bucureștiul, scrie o publicație din Spania.
Foto: Unsplash

Printre numeroasele destinații europene în care puteți călători iarna și, de fapt, în orice moment al anului, una dintre cele mai bune este, fără îndoială, România, care este populară sau cunoscută, printre altele, pentru că găzduiește Castelul Bran, cunoscut ca fiind celebrul castel al Contelui Dracula. Însă, publicația spaniolă recomandă cu căldură o vizită în capitala țării, București.

 

Destinația europeană cu buget redus pe care trebuie să o vedeți

 

Capitala României este situată între malurile Dunării și vârfurile Munților Carpați și, contrar a ceea ce ați putea crede, este un oraș plin de magazine, cluburi de noapte, monumente și muzee. Bucureștiul, încă puțin cunoscut și puțin frecventat, este cu adevărat un oraș frumos, atât de frumos încât și-a câștigat definiția de "micul Paris" și este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine colțuri ale Europei.

În România, și mai precis în Transilvania, s-a născut legenda lui Dracula. Aici se află Castelul Bran, mai cunoscut sub numele de "Castelul lui Dracula", unde a trăit Vlad Țepeș, cunoscut pentru cruzimea și autoritarismul său, deoarece folosea tehnici dure pentru a-i pedepsi pe trădători.

În 1476, a fost ucis într-o bătălie și decapitat. A fost înmormântat în mănăstirea Snagov, dar rămășițele sale nu au fost găsite niciodată. De aici și credința că Țepeș nu este mort, ci trăiește în temnițele castelului, hrănindu-se cu sânge uman și ieșind doar noaptea.

 

Ce să vizitezi în București


Există nenumărate locuri de vizitat în acest frumos oraș. Palatul Parlamentului, în centru, a fost construit în timpul dictaturii lui Ceaușescu pentru a găzdui sediul puterii sale și a fost numit inițial Casa Poporului. Acesta găzduiește Parlamentul de la mijlocul anilor 1990. Este a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon.

La fel ca și Arcul de Triumf din Paris, cel din București a fost construit pentru a comemora toți soldații care au murit în timpul Primului Război Mondial. Urcând în vârf, pe scara interioară, vă puteți bucura de o priveliște de neuitat a orașului.

Cartierul Lipscani, sau centrul istoric, plin de străduțe înguste, cu magazine de artizanat și antichități, galerii de artă, mici ateliere, baruri și restaurante.

Calea Victoriei, cea mai veche stradă din București, astăzi cea mai la modă, unde se află Piața Revoluției, celebră pentru căderea lui Ceaușescu la 21 decembrie 1969. În piață se află și Palazzo Reale, un edificiu neoclasic care găzduiește Muzeul de Artă Contemporană. Ateneul Roman, locul de întâlnire al muzicii din oraș, cu o acustică cu adevărat excepțională. Și multe altele.

 

Ce să mănânci în București

 

Străinii care vizitează România trebuie să guste neapărat mâncărurile sale tipice, care au la bază brânzeturi gstoase, dar și celebrele sarmale. Malingä este o supă asezonată cu brânză și unt, iar micii o carne delicioasă la grătar pe care nu trebuie să o rateze.

Ca suvenir al acestei excursii cu adevărat unice, puteți alege dintre produsele tipice: haine brodate sau din in, ouă pictate, covoare țesute manual, ceramică, sculpturi și icoane din lemn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel