Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Târgul de Turism al României: sunt prezenți producători tradiţionali, meşteri populari şi agenţii de turism
WhatsApp
Meşteri şi artişti populari, dansatori, producători tradiţionali şi operatori din turism sunt prezenţi la Târgul de Turism al României de la Romexpo Bucureşti, a informat, vineri, responsabilul de comunicare al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Alexandra Rus.
Festivalul de folclor din Portugalia prezintă grupuri din România și alte țări  / Foto: Unsplash

În cadrul standului CJ sunt prezenţi operatori de turism din judeţ, reprezentanţii centrelor de informare turistică, reprezentanţii muzeelor, cei ai operatorului trenului Mocăniţa de pe Valea Vaserului, precum şi cei care gestionează noua pârtie de ski de la Borşa.

De asemenea, pot fi văzuţi direct la lucru maestrul olar Daniel Leş, renumitul sculptor de porţi din lemn Petre Codrea, precum şi vestitele Mariana şi Anuţa Stan din comuna Săpânţa, renumite pentru meşteşugul ţesutului.

 

Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu degustări de bucate tradiţionaleInedită este prezenţa la stand a unui trib dacic, iar vizitatorii sunt întâmpinaţi cu degustări de bucate tradiţionale, cum numai pe mesele maramureşenilor se află

"Standul Maramureşului este extraordinar. Vă invit să veniţi la Târgul de Turism, să vedeţi ofertele turistice ale judeţului nostru şi vă aşteptăm cu drag în Maramureş, să vă bucuraţi de frumuseţea naturii, de tradiţii, de obiceiuri şi de bucatele noastre tradiţionale", a declarat preşedintele CJ, Ionel Bogdan, prezent în prima zi a Târgului de Turism de la Romexpo.

Standul judeţului Maramureş este unul dintre cele mai vizitate din cadrul Târgului de Turism, artiştii populari şi membrii Ansamblului Transilvania constituind principalele atracţii pentru vizitatori.

Printre cei care au poposit la standul Maramureşului şi s-au interesat de oferta turistică au fost şi preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, Tudoriţa Lungu.

 

Judeţul Maramureş a făcut furori și la Târgul de Turism de la LondraDe asemenea, judeţul Maramureş a mai fost prezent la Târgul de Turism de la Londra, care a avut loc în această săptămână, de luni, 7 noiembrie, şi până azi, 10 noiembrie, unde numeroşi vizitatori au fost impresionaţi de ofertele maramureşene.

Totodată, judeţul Maramureş va fi reprezentat şi la Barcelona, în 29 noiembrie - 1 decembrie, şi la Varşovia în perioada 24 - 26 noiembrie 2022, unde, de asemenea, vor fi prezentate tradiţiile, gastronomia tradiţională, folclorul şi meşteşugurile regăsite doar în Maramureş, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel