Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
"Sunt și români care o duc greu în străinătate. Dragii mei, nu vă temeți!” Părintele Cazacu, mesaj pentru cei cărora le este rușine să spună că nu au reușit în străinătate - VIDEO
WhatsApp
Invitat în emisiunea Bogățiile României din diaspora, moderată de scriitorul Flaviu Predescu, preotul Gabriel Cazacu, parohul Bisericii Cașin din București, a vorbit despre soarta românilor din străinătate și a dat exemplul unor cunoscuți care au ales să se întoarcă din Grecia în România.
Preotul Gabriel Cazacu, la emisiunea Bogatiile Romaniei din Diaspora

„Sunt impresionat de atitudinea extraordinară a autorităților care au înțeles că acești români n-au plecat de acasă de bine. Ei nu sunt niște oameni bogați. Haideți să nu-i invidiem pe cei din diaspora. Le merge greu, începuturile sunt grele. Avem și români cu care ne mândrim, bineînțeles. Totdeauna de 1 Decembrie, când vedem materialele făcute de televiziunile comerciale din România, acolo sunt promovați români de succes din diaspora. Haideți să le mulțumim pentru că fac cinste României în toate domeniile de activitate. De multe ori în universități, în cercetare, în dezvoltare, în medii culturale foarte importante. Dar sunt și români care o duc greu în străinătate, care nu și-au găsit calea, români cărora le este rușine să vină acasă să spună: „n-am reușit!” Dragii mei, nu vă temeți, nu vă temeți, spunea Mântuitorul după Înviere. Veniți la biserică, cereți ajutorul, nu este rușine să spui „mi-e foame!, mi-e sete! N-am unde să stau!”. Este o rușine să furi, să face alte fapte antisociale. Veniți acasă cei care nu mai aveți pe nimeni, cu siguranță în România, în momentul de față, se trăiește mai bine decât în alte țări.” a îndemnat părintele Gabriel Cazacu

Și-au cumpărat o casă lângă București. L-au redescoperit pe Dumnezeu

 

„De exemplu, am prieteni care au venit din Grecia, au locuit în Grecia foarte mulți ani, au revenit acasă dintr-o țară în criză, o criză neterminată încă în Grecia. Oamenii s-au regăsit mai bine acasă. Lângă București și-au cumpărat o căsuță, lucrează, copiii sunt la școală și-au dobândit din nou liniștea sufletească, s-au reașezat, l-au descoperit din nou pe Dumnezeu revenind dintr-o mare furtună spirituală și nu numai. Dat veniți la biserică și veți găsi echilibru, veți găsi dragoste și veți găsi bucuria comuniunii așa cum noi toți oamenii avem nevoie de ea.” a povestit parohul bisericii Cașin.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel