Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Românii s-au adaptat ușor în Portugalia. Dinu Gîndu, directorul ICR Lisabona, a subliniat motivul principal/ VIDEO
WhatsApp
Întrebat dacă românii se adaptează ușor în Portugalia, Dinu Gîndu, directorul Institutului Cultural Român Lisabona, prezent în emisiunea „Bogățiile României din Diaspora”, a răspuns afirmativ, susținând că este una dintre țările în care românii se adaptează cel mai ușor, enumerând motivele.

”Strict dintr-o perspectivă personală, având avantajul că lucrez cu Diaspora de 25 de ani, indiferent unde se află, românii se pot adapta cel mai ușor aici, în Portugalia, datorită similitudinilor și a faptului că este relativ ușor de învățat limba, ca să facem o glumă, este ca o spaniolă vorbită în Botoșani. Pentru mine, limba portugheză este ultima limbă latină nestudiată, și mă bucur că aici pot închide cercul și am această oportunitate. De altfel, în toamnă vreau să abordez un pic mai științific și să merg la niște cursuri, la Institutul Camões. Studiul limbilor latine este una din pasiunile mele. Este o formulă de respect pentru țara care ne găzduiește și este și o formă de respect instituțional. Îmi facilitează comunicarea mult mai rapidă și mai bună cu instituțiile de aici, deși în Portugalia toată lumea vorbește limba engleză, se vorbește limba franceză în mediul cultural, iar în mediul diplomatic baza este limba engleză, apoi limba franceză.”  a subliniat Dinu Gîndu, directorul ICR Lisabona, exclusiv pentru DCNews și Știri Diaspora.

Video:

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel