Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Comunitatea creștină din Iordania. George Maior: „Guvernul iordanian încurajează acest turism religios!”/ VIDEO
WhatsApp
George Cristian Maior, ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, a vorbit despre viața românilor care s-au mutat în Iordania și despre felul în care s-au adaptat.
George Cristian Maior, ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei

Prezent în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, George Cristian Maior, ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, a vorbit despre comunitatea de creștini din Iordania, oferind detalii despre viața românilor care s-au mutat acolo și despre felul în care s-au adaptat.

„Românii s-au adaptat în Iordania, au învățat limba, istoria, tradițiile, dar în același timp prezervându-și identitatea. Să nu uităm că în Iordania există și o comunitate mare, în raport cu zona, de creștini. Există o simbioză foarte interesantă între două culturi diferite care poate fi, în anumite contexte benefică din punct de vedere cultural.” (…)

Locul Botezului și urme străvechi de civilizație iudaică, creștină, bizantină

 

"Locul Botezului este la granița cu Israelul. Și Israelul are o parte din acest Loc Sfânt, dincolo de acest loc special, sunt multe urme străvechi de civilizație iudaică, creștină, bizantină care există pe teritoriul Iordaniei și, ceea ce este îmbucurător, e faptul că Guvernul Iordanian încurajează acest turism de tip religios, cum spun ei, pentru comunitățile creștine din lume, în special din Europa, de a vizita urme adânci ale istoriei lor care se găsesc pe acest pământ. În orice contact extern, Regele Iordaniei și Guvernul Iordanian menționează acest lucru în mod pregnant", a subliniat diplomatul român.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel