Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Activitatea Institutului Cultural Român din Lisabona. Dinu Gîndu: Vor fi câteva sute de mii de turiști din toată lumea / VIDEO
WhatsApp
Dinu Gîndu, directorul Institutului Cultural Român din Lisabona, a fost invitat la emisiunea "Bogățiile României din Diaspora", de la ȘtiriDiaspora și DC News, unde a vorbit despre activitatea Institutului Cultural Român din Lisabona. 
Activitatea Institutului Cultural Român la Lisabona

Dinu Gîndu și scriitorul Flaviu George Predescu au dialogat despre perspectivele comunității românești din Portugalia. Bogățiile României din Diaspora însumează un nou ciclu de emisiuni realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, prin care se dorește evidențierea obiectivelor culturale românești și a românilor care fac lucruri bune în afara granițelor României.

„Ce face Institutul Cultural Român în Lisabona și care sunt perspectivele?", a întrebat Flaviu George Predescu. 

"Institutul Cultural Român din Lisabona este o instituție care acționează în subordinea Institutului Cultural Român, iar acesta are drept scop reprezentarea și promovarea culturii și civilizației naționale în țară și în străinătate, noi fiind partea care acoperă dimensiunea din străinătate.

Atribuțiile noastre sunt legate de spațiul portughez pe întreg teritoriul portughez. Sediul nostru se află în Lisabona și încercăm să promovăm cât mai bine cultura de calitate din România în Portugalia, în zona culturală și diplomatică", a spus Dinu Gîndu.

Activitatea Institutului Cultural Român din Lisabona

 

Dinu Gîndu vorbit despre evenimentul dedicat sărbătoririi iei românești.

„Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Satului din București și am fost foarte onorat de această colaborare, alături de Ambasada României din Lisabona.

A avut două componente foarte importante. Primul este și acum  în desfășurare în sensul că am organizat o expoziție de costume populare românești, nu doar ii, la Muzeul Național al Colegiului din Lisabona care este cel mai vizitat muzeu din Portugalia, anul trecut. Timp de două luni, într-una din cele mai frumoase și generoase spații ale muzeului, avem o expoziție de costume și ceramică care se va încheia pe data de 31 august.

Urmează să facem și evaluarea, dar, fără discuție, vor fi câteva sute de mii de turiști din toată lumea care vor beneficia de această expoziție și noi de aprecierile lor.

A doua componentă a avut loc în spațiul Ambasadei unde, pe 24 iunie, a avut loc chiar și o expoziție de costume populare, iar în afară am avut musafiri un ansamblul tradițional din Maramureș, al Consiliului Județean, de dansuri populare și muzică care a ținut un spectacol extraordinar de frumos.

Pentru copii au fost foarte multe ateliere de desen, de cusut motive tradiționale românești, de muzică. A fost o activitate foarte bine primită la care au participat câteva sute de membri ai comunității românești, ceea ce este foarte relevant având în vedere că noi avem în Portugalia circa 30.000 de români, după ultima evaluare.", a spus Dinu Gîndu la DC News și StiriDiaspora. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel