Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Români care scriu literatură în Italia. Valeriu Barbu: „Unii au o pasiune uriașă!”/ VIDEO
WhatsApp
Scriitorul și jurnalistul Valeriu Barbu, fondatorul Cenaclului de la Roma, a vorbit în emisiunea Bogățiile României din Diaspora despre românii care se remarcă prin ceea ce scriu și care au o evoluție constantă în creația literară.

„Am în fața mea ultimul număr al anuarului Cenaclului de la Roma. Chiar este în pregătire un număr nou. Socoteam, să citesc din cartea asta ar însemna să depășim timpul, să citesc din unul sau din doi aș face o nedreptate. Cel mai bine i-aș pomeni pe cei care au participat și i-aș pune în evidență pe cei care au o evoluție în scrisul lor, cei care confirmă cu adevărat că sunt pasionați și n-au făcut-o doar ca pe o formă de „exorcism”, de terapie, pentru că există și acest tip de scris. Dar sunt unii care chiar au o pasiune uriașă, acea nebunie frumoasă și aici vorbim despre cei care au evoluat: Lăcrămioara Maricica Niță, Liliana Smerea Vacaru, Mirela Leahu Varga, în special, a evoluat foarte mult, Sorin Dănănae și-a consolidat stilul literar, Camelia Morda Baciu a trecut la un nivel superior, acum versifică Legendele Olimpului într-o versiune modernă și acest lucru pe mine mă „sperie” ce salt a făcut, un salt uriaș și riscant. Tatiana Ciobanu, care este inimoasa Cenaclului, una dintre cele mai active membre în Cenaclu, chiar are și un salon literar unde din când în când ne întâlnim, la faimosul Salon Literar Familia Ciobanu. Este școlită aici în Italia, a făcut Facultatea de Lingvistică, acasă, în Basarabia, au fost profesori și ea și soțul dumneaei. Sunt o familie minunată și se implică foarte mult, mai ales pe zona culturală. De Mariana Cornea nu mai spun, pentru că ea a fost de câțiva ani încoace în topul revelațiilor mele, o consider astăzi un scriitor complet.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel