Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Bologan, ambasadorul României în Spania, apel către presă după știrile despre românii din diaspora: Nu cred că poporul român are vocația penibilului
WhatsApp
Paradoxul este că presa este plină de știri negative despre românii din diaspora, deși sunt foarte multe cazuri de români de succes ale căror povești extraordinare abia își fac loc în paginile ziarelor. 

Despre acest subiect a vorbit și Excelența Sa George Bologan, ambasadorul României în Spania, care a participat la emisiunea Bogățiile României din Diaspora.

Cultivarea stimei de sine se poate face prin propria cultură, a zis George Bologan.

„Pentru a avea un sentiment puternic al stimei de sine este nevoie și de o presă cu un conținut pozitiv, care să dezvolte un spirit critic și autocritic sănătos, constructiv. Să aducă în spațiul public episoade pozitive, cazuri cu români de succes care devin exemple în întreaga lume sau pentru că se afirmă în domeniile lor de excelență sau pentru că se afirmă prin atitudini civice.

Cred că procesele de calomnie și articolele banale de genul: „X-ulescu a fost oprit în trafic și i s-a luat carnetul” ar putea fi reduse și înlocuite cu altele prin care se vorbește despre vrednicia și sacrificiul unui român care este apreciat în lume sau cu povestea unui român care s-a întors acasă și a făcut o investiție de succes. 

Cred că atunci când se întâmplă ceva în viața unui interlop ar trebui să aibă mai puțină vizibilitate. Ar fi mult mai sănătos. Ar fi mult mai bine să avem în vedere o promovare a celor câțiva care mai sunt în viață și sunt veteranii de război. Deseori uităm de acești oameni care ne pot transmite memoria istorică, valoarea sacrificiului și înlocuim grila de programe cu știri, de cele mai multe ori, banale. Cred că doar așa putem să cultivăm stima de sine. Altfel, societatea riscă să se cufunde și mai mult în penibil, iar eu nu cred că poporul român are vocația penibilului”, a zis Excelența Sa George Bologan, ambasadorul României în Spania la DC News, DC News TV și Știridiaspora.

Excelența Sa George Bologan, ambasadorul României în Regatul Spaniei și scriitorul Flaviu George Predescu, au dialogat, în cadrul emisiunii Bogățiile României din Diaspora, despre cele mai importante resurse umane și culturale românești din Spania.

Bogățiile României din Diaspora însumează un nou ciclu de emisiuni realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, prin care se dorește evidențierea obiectivelor culturale românești și a românilor care fac lucruri bune în afara granițelor României.

Emisiunea a fost transmisă în premieră, pe site-urile www.stiridiaspora.ro, www.dcnews.ro și dcnewstv.ro, în cadrul acestui articol și pe paginile de Facebook ale StiriDiaspora și DCNews.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel