Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Cum a prins viață Cenaclul de la Roma. Valeriu Barbu: "Când s-a mărit grupul…" - VIDEO
WhatsApp
Scriitorul și jurnalistul Valeriu Barbu a vorbit, în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, despre începuturile Cenaclului de la Roma.
Cum a prins viață Cenaclul de la Roma

Scriitorul și jurnalistul Valeriu Barbu, fondatorul Cenaclului de la Roma, a vorbit în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, despre începuturile acestui fenomen literar care a prins contur pe malurile Tibrului.

"Referindu-mă la începuturile Cenaclului de la Roma, voi parafraza din Lucian Blaga: „Orice-nceput se vrea fecund,/Risipei se dedă Florarul”, nu poți semăna astăzi și a doua zi să culegi roadele, îți trebuie consecvență, îți trebuie eforturi, și, întâi de toate, îți trebuie o echipă foarte serioasă, oameni pasionați care, într-adevăr, iubesc literatura și sunt creativi. Și fără acea nebunie frumoasă, pentru că asta este, de fapt, o nebunie frumoasă, n-am fi astăzi aici. (…)

Am dorit să îi cunosc pe  cei pasionați de literatură, apoi să le propun să facem un cenaclu literar. Și dacă s-a pornit oarecum cu stângul, pentru că la prima ediție au fost patru participanți și s-a socializat mai mult decât s-a vorbit despre literatură, deja de la ediția a doua ne-am propus o formulă de cenaclu care să se canalizeze strict pe literatură.

Când s-a mărit grupul, pentru că așa cum am spus s-a mărit exponențial, într-o progresie aritmetică, s-a mers până la o anumită ediție, în momentul în care lucrurile s-au așezat, am trecut de partea de socializare și efectiv am intrat în dezbateri literare, în prezentări de carte, în care am vorbit despre clasicii literaturii române" și-a amintit Valeriu Barbu.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel