Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
DCNEWS MEDIA GROUP lansează proiectul Bogățiile României din Diaspora 
WhatsApp
DCNEWS MEDIA GROUP SRL va derula în perioada iulie – noiembrie 2023, proiectul „Bogățiile României din Diaspora” , proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 
 (sursa foto: freepik.com)

Proiectul își propune deschiderea unui proces de conștientizare a sprijinului de care, românii din Diaspora, pot beneficia prin cultură. De asemenea, o cartografiere a principalelor entități românești culturale, aflate peste hotare, adevărate puncte de reper identitar ale celor care trăiesc departe de casă, dar iubesc limba și cultura română. 


DCNEWS MEDIA GROUP SRL își propune încurajarea românilor de peste hotare în a se apropia de cultura română, privind-o ca pe un factor care îi va ajuta să evolueze, care îi va legitima și le va înlesni oportunități de dialog cu locuitorii și autoritățile țărilor în care trăiesc. De asemenea, proiectul îi încurajează să-și îndrume copiii și să-i apropie de valorile și de cultura română. 


Prin emisiuni, articole, reportaje, dezbateri și imagini vrem să spunem povestea unor oameni, obiective și acțiuni culturale valoroase. Dorim să arătăm că românii din diaspora vor găsi în cultura română un aliat și o înlesnire a stării lor de bine în străinătate, cultura având puterea de a micșora din punct de vedere psihologic și afectiv, distanțele geografice și interpersonale. În acest sens, proiectul își propune o abordare incluzivă și fuzionară a valorilor spirituale a românilor din țară și de pretutindeni, prin cultură. 


Astfel, pentru o cât mai bună vizibilitate pe www.stiridiaspora.ro va exista o rubrică numită „Bogățiile României din Diaspora!”. In cadrul acestei rubrici se vor găsi secțiuni specifice pentru articole, emisiuni/dezbateri, reportaje, fototecă, etc, https://www.stiridiaspora.ro/bogatiile-romaniei-din-diaspora.html  

Rezultatele proiectului vor consta în sprijinirea românilor din Diaspora de a identifica repere culturale românești din țările în care se află, de a încuraja apropierea de acestea, de a fi instruiți în ceea ce privește relaționarea cu cei care le gestionează. Vrem să îi îndemnăm să se implice, inspirându-i. Mai mult, să îi ajutăm să găsească punctele comune ale simbolurilor românești culturale de peste hotare, cu cele ale culturilor în care trăiesc și să genereze prin asta teme publice și un limbaj comun al culturii. Ne dorim păstrarea și evidențierea obiceiurilor și tradițiilor românești atât intra cât și extra comunitar, în țările de reședință Vrem să sensibilizăm și convingem autoritățile române să finanțeze reabilitarea și întreținerea unor obiective culturale din Diaspora. Este important ca românii din Diaspora să fie motivați să le vorbească propriilor copii despre cultura română și reprezentanțele ei, aflate în comunitățile în care trăiesc, dar și să-i implice în activitățile culturale de peste hotare etc. 


Urmăriți-ne, așadar, zilnic, interviurile, articolele, reportajele și dezbaterile, prin care dorim să vă aducem acasă și în casă Bogățiile României din Diaspora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel