Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania îndeamă oamenii să petreacă Halloween-ul la castelul Bran. Un tur înfricoșător va avea loc la 32 de metri sub pământ la castelul lui Dracula
WhatsApp
Deși este întotdeauna un moment bun pentru a pătrunde în locurile mistice ale României și pentru a descoperi impunătorul Castel Bran, există o perioadă a anului în care vizita este și mai intensă. " Halloween este cel mai mare și mai popular eveniment anual organizat de Castelul Bran" , anunță administrația cetății pentru presa spaniolă.
Spania îndeamă oamenii să petreacă Halloween-ul la castelul Bran. Un tur înfricoșător va avea loc la 32 de metri sub pământ la castelul lui Dracula / Foto: Unsplash

O ființă crudă și malefică, cu puteri mari, cu nasul subțire, fruntea înaltă și părul cărunt la tâmple, cu dinți albi deosebit de ascuțiți care îi ieșeau din buze: așa l-a descris Bram Stoker pe Dracula în romanul său cu același nume. Se spune că scriitorul irlandez ar fi fost inspirat de Vlad al III-lea, Împăratul Valahiei din secolul al XV-lea.

Și, deși acest domnitor român nu a trăit ca atare în Castelul Bran, această cetate a rămas în imaginarul colectiv ca fiind castelul lui Dracula. Astfel, producțiile cinematografice bazate pe romane au fost inspirate de această construcție sumbră situată în inima României, mai precis în regiunea evocatoare a Transilvaniei.

 

Cele mai terifiante creaturi ies pe străzi

 

Deși este întotdeauna un moment bun pentru a pătrunde în misterele regiunii românești și pentru a descoperi impunătorul Castel Bran, există o perioadă a anului în care vizita este și mai intensă. "Halloween este cel mai mare și mai popular eveniment anual organizat de Castelul Bran", spune administrația cetății pentru 20mintuos.

Evenimentul atrage oameni din întreaga lume și în fiecare an încântă vizitatorii cu decorațiuni, băuturi și expoziții speciale. "Anul acesta am ales un decor tradițional cu dovleci, baloți de paie, frunze de toamnă, păianjeni, lilieci și multe alte creaturi nocturne", spun ei.

În plus, în 2022 vor organiza o petrecere de Halloween în Parcul Regal, unde oaspeții nu numai că se vor putea costuma, dar se vor putea întâlni cu însuși Contele Dracula și cu adepții săi. Castelul are o întreagă echipă de actori profesioniști care vor interpreta cele mai întunecate și mai terifiante creaturi.

 

Plimări, tururi subterane și cine-concert

 

Bineînțeles, cei care vor dori să intre în cetate vor avea ocazia să trăiască o experiență unică între aceste ziduri de piatră. În timpul zilei vor fi organizate tururi speciale, iar o expoziție interactivă va aduce în lumea reală tot felul de creaturi din mitologia transilvăneană.

Când se lasă noaptea, însă, lucrurile se schimbă. Dacă turul anterior a fost potrivit pentru familii și copii, atunci când soarele apune, turul va fi doar pentru adulți, deoarece decorațiunile și vizita în general vor deveni mult mai înfricoșătoare. La toate acestea se adaugă Tunelul magic al timpului, care îi va conduce pe cei mai îndrăzneți vizitatori printr-un "traseu subteran de 32 de metri sub castel, în vechea fântână medievală", explică ei.

Mai mult, o experiență înfricoșătoare nu trebuie să te facă să te simți flămând. În castelul propriu-zis există un restaurant care oferă un meniu delicios însoțit de un concert de muzică privată. Din aceste bucătării veți găsi de la supe românești delicioase la mâncăruri tradiționale din carne de vită, rață, curcan, miel și pește cu brânzeturi de sezon. Să nu uităm de desert, cu zmeură, dulceață de lapte și pudră de petale de trandafir ca unele dintre ingrediente.

 

Un castel de legende și mistere

 

Dar înainte de a ne lăsa pașii să ne conducă spre misteriosul Castel Bran, trebuie să ne oprim să aflăm istoria acestuia. Cocoțată în vârful unei stânci și cu o structură marcată de turnuri și turnulețe, fortăreața a fost întotdeauna înconjurată de o aură de mister, iar legendele sale au fost păstrate până în zilele noastre. A fost construit pe o fortificație veche a Ordinului Teutonic, care datează din 1212, și a fost documentat pentru prima dată într-un act emis în 1377.

Clădirea a supraviețuit până în zilele noastre, cu un labirint de scări înguste și întortocheate care duc la 60 de camere, pasaje subterane și un decor cu mobilier medieval atent conservat, echipamente de tortură, arme și armuri din secolele XIV-XIX. În afara perioadei de Halloween, puteți vizita în fiecare zi pentru a absorbi atmosfera enigmatică și înfricoșătoare.

Deși Bram Stoker nu a vizitat niciodată Transilvania ca atare, a folosit-o ca bază pentru ceea ce avea să devină unul dintre cele mai faimoase romane din lume. Rezultatul este cel pe care îl știm cu toții, și anume că Bran Castle va fi pentru totdeauna și pentru totdeauna legat de Contele Dracula.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel