Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român plecat la sparanghel în Germania, accident de muncă grav: „Grigore și copiii lui au nevoie de ajutor“
WhatsApp
În martie 2020, Grigore a zburat cu unul din avioanele charter din România la Bornheim, lângă Bonn, Germania, pentru a lucra ca sezonier la Ferma Ritter. Din păcate, după numai 2 luni de munca în agricultura, Grigore a avut un accident de muncă și a necesitat o operație la coloană.

Grigore are 38 de ani și are 3 copiii. Soția și mama copiilor i-a părăsit acum aproximativ 5 ani, când a plecat în Italia, la muncă, însă a uitat de soț și de cei 3 copiii școlari.

În luna Martie 2020, Grigore a zburat cu una din cursele charter din România către Germania, la Bornheim, lângă Bonn pentru a lucra că sezonier la sparanghel, Ferma Ritter. Din păcate, după numai 2 luni de muncă în agricultură, Grigore a avut un accident de muncă și a necesitat o intervenție la coloană.  

Ajutat de ministrul Violeta Alexandru, și... nu prea

 

Cazul său a ajuns și în atenția ministrului român al Muncii, Violeta Alexandru, care, când a fost în vizită la Bornheim, i-a promis lui Grigore că îl va ajută să ajungă acasă. Așa a și fost, l-a ajutat să ajungă la până la aeroportul din București, însă de acolo până la Iași, românul s-a descurcat singur, astfel că, deși recent operat la coloană, a luat autocarul până acasă.

„Grigore are nevoie urgent de tratament și medicamente, dar din păcate nu are asigurare medicală, pentru că angajatorul din Germania nu la asigurat. Noi din AEBS.org am demarat procedura de anunț al accidentului de muncă, doar că acest demers durează și nici nu știm dacă i se va accepta și recunoaște accidentul“, precizează Erich Mocanu, fondatorul AEBS.org. 

Amintim că ferma fermierului Claus Ritter a  fot în centrul unor scandaluri fără precedent, anul acesta. Sute de muncitori români au protestat, acuzând conducerea fermei că îi tratează ca pe sclavi.

2. -imagine fara descriere- (grig2.png)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel