Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Italia, în lacrimi, la radio: „Rămâneți acasă! Spuneți românilor să stea în case!“ (video)
WhatsApp
Dorina, o româncă din Milano, care locuiește în Cologne, a intrat în direct la Radio Zu. Speriată, femeia spune că situația este extrem de gravă acolo și că nu este deloc de glumit.

Dorina face curățenie la mai multe scări de bloc din Milano. Muncește deja de 20 de ani în Peninsulă. Ea spune că lucrează încă, zilnic, și este speriată de ceea ce se petrece peste tot în jurul ei: „Au fost și 3 ambulanțe care au trecut în 2 minute. Am un bloc unde sunt deja 3 cazuri grave. Pe stradă nu e nimeni, nu dai Bună dimineața nimănui!“, povestește Dorina situația înfiorătoare din Cologne.

Românca povestește că atunci când bolnavii de coronavirus sunt luați de acasă cu izoleta ei sunt duși la cel mai apropiat spital unde există locuri libere și familia, care nu are voie să iasă din case sau să meargă în spital, nu mai știe nimic de pacient.

„Nu e de joacă! Lumea glumește, dar nu e de glumă. Este foarte grav ce se întâmplă! La un bloc unde lucrez, e o asistentă de 40 de ani și ieri au luat-o cu izoleta. Soțul ei urla pe scări. Atunci când ești luat cu izoleta ești dus și nu știi unde, unde se găsește un loc într-un spital. Familia nu știe unde te duce și dacă mori este înștiințată familia abia după aceea. Nu e o minciună ce se întâmplă“, povestește printre lacrimi Dorina.

Femeia le spune cu voce tremurândă că nu este deloc de glumit cu acest virus și că trebuie să stea în case pentru că este un lucru care efectiv nu se vede, iar pacienți asimptomatici pot fi simpli purtători dar pot transmite virusul mai departe.

„Noaptea trec ambulanțele încontinuu. Le transmit românilor să stea în casă. Este foarte grav! Lumea Nu înțelege. Eu nu am venit acasă pentru că nu vreau ca cei de acasă să stea rău in cauza mea. Poate nu am nimic, dar poate că am și nu știu. Sunt oameni care sunt asimptomatici care nu au nimic, dar dau virusul mai departe, pot infecta“, explică Dorina.

„Rămâneți acasă! Spuneți românilor să stea în case!“, este îndemnul Dorinei, printre lacrimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel