Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus Italia. Mattia s-a ținut de promisiunea făcută mamei înainte de a fi intubat: „Am câștigat!“ (VIDEO)
WhatsApp
Mattia, un băiat de doar 18 ani, internat la spitalul din Cremona, după ce s-a infectat cu coronavirus, a fost o vreme cel mai tânăr pacient de la terapie intensivă. El a stat în comă zile bune și, înainte de a fi intubat, i-a trimis un mesaj pe Whats App mamei sale prin care i-a promis că va învinge virusul.

Exact în urmă cu o lună, pe 16 martie, începea coșmarul lui Mattia și al mamei sale. băiatul începuse să facă febră foarte mare și, la scurt timp, a fost confirmat cu Covid-19 și complicația a dus la pneumonie. După câteva zile, băiatul a fost preluat cu ambulanța de acasă și internat. 

Mama a primit un ultim mesaj pe WhatsApp de la fiul ei în seara spitalizării: "În curând mă vor intuba. Nu-ți face, griji, nu te voi lăsa singură! Te iubesc, mamă, voi lupta pentru tine și Anastasia (sora decedată-n.r.). Trebuie să plec".

Mama lui Mattia spune că a făcut o înțelegere cu asistentele: „Am făcut un pact cu asistentele: ele merg la el, îl mângâie și îi spun că asta este mângâierea mamei sale“. 

Citește și: Italia: Ultimul mesaj al lui Mattia, trimis mamei pe Whats App, înainte de a fi intubat: "Trebuie să plec"

„Mattia s-a născut a doua oară", a spus mama băiatului, atunci când băiatul a fost externat astăzi din spitalul Cremona unde era cel mai tânăr pacient Coronavirus internat în terapie intensivă. Mama a mulțumit personalului pentru că „l-a tratat ca pe un fiu", adăugând că sunt „adevărații eroi". Mattia a părăsit spitalul în compania mamei sale, sub aplauzele medicilor și asistentelor care l-au tratat, potrivit Corriere.

„A fost o experiență grea. Dar de la început mi-am promis că voi lupta și voi rămâne aici. De cum m-am trezit m-am gândit: unde sunt? Ce fac aici? Câteva zile mai târziu mi-am dat seama că am câștigat o luptă grea. Am început să văd lumina la capătul tunelului”, a spus tânărul care s-a vindecat de coronavirus, așa cum i-a promis mamei, atunci când a fost  transferat la secția de spital din unitatea de terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel