Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic român în Italia, în prima linie în lupta cu coronavirusul: „E un coșmar! Oricum mi-am scris testamentul“
WhatsApp
Carmen este unul dintre medicii din Italia care luptă în linia 1 în aceste zile nemiloase cu acest dușman puternic și nevăzut, coronavirusul. Românca a terminat Facultatea de Medicină în Italia și acum profesează Spitalul din Alba, provincia Cuneo.

Despre situația lui Carmen a scris, pe o rețea de socializare, un preten apropiat, Silviu.

„Ea este Carmen. E cumătra mea pentru că eu i-am botezat superba fetită, Iris, dar mult mai important peste acest grad de rudenie e prietenia dintre noi de peste 25 de ani. Ea și Cristi, soțul ei și prietenul meu drag, locuiesc în Alba, Italia.

Carmen a studiat medicină în Italia și acum lupta pe frontul covid-19 umăr la umăr cu medicii italieni în cea mai cruntă provocare din timpul vieții noastre, în Spitalul din Albă, provincia Cuneo, Asl Cn2.

Astăzi, Carmen, mi-a scris pe whatsapp un mesaj care m-a dărâmat și mi-a smuls un val de lacrimi. Îl redau integral ca să înțelegeți amplitudinea pandemiei prin ochii cuiva care a ales să LUPTE! pentru oameni în linia întâi“, scrie Andrei pe pagina sa de Facebook. 

Iată mesajul pe care Carmen i le-a trimis prietenului său.

" - Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pt cel puțin 12 ore cu un dușman necunoscut. Suntem în război....persoane ce mor ...repede, singuri, sufocați de o polmonita interstițiala bestială.

Nu sunt reguli...se îmbolnăvesc toți, și mai tineri și mai bătrâni.
Ieri a murit cumnatul unei colege...62 ani, fără patologii precedente...
Aseară, în tura de noapte, alți 3 erau gravi...nu știu ce să mai cred...Mi-frică, mie frică cu adevărat...

Când ajung acasă încerc să mă izolez...nu mai dorm în aceeași camera cu Cristi (și asta mă doare, căci am nevoie de suport, de îmbrățișări), nu o îmbrățișez pe Iris, dezinfectez în continuu tot!
E un coșmar, chiar și atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spații moarte....de durere!

- Oricum miam scris testamentul...important e ca Iris să nu rămână singură ( nu glumesc). Dar poate, un sistem genetic și imunitar valid și robust mă pot salva.

Silviule nu subevalua situația. Rămâi în casă, nu avea contacte la mai puțin de 2-3 m distanță, pune-ți mascherina (masca) când ieși, mănâncă regulat și sănătos...Consumă multe citrice și evită alcoolul...", este mesajul doctorului român din Italia.

„Carmen, sunt mândru de tine dar te rog să ai grijă și să te protejezi maxim posibil. Va îmbrățișez cu toată dragostea!“, i-a transmis, la rândul său, Silviu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel