Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul unui român din Bergamo: „Pare un film, dar asta este realitatea: Oamenii mor în jurul nostru“
WhatsApp
Sorin Mocanu, un român originar din Sibiu dar stabilit în Bergamo - una din zonele cele mai grav afectate de coronavirus - a vorbit, în direct la Realitatea Plus, despre cum se vede realitatea pandemiei de COVID-19 atât în Italia, cât și în România.
Românul stabilit în Peninsulă a afirmat că din punctul său de vedere oamenii încă nu conștientizează pericolul real al pandemiei de coronavirus.
 
„Oamenii mor aici. Mor în jurul nostru. Multora li se pare că nu se întâmplă asta: Oameni buni, se întâmplă! Mor bunici, mor părinți, mor și oameni mai tineri nu doar vârstnici. Ascultați toate regulile care vi se dau. Stați în casă, respectați tot ce este de respectat. Nu este o glumă.
 
În România mi se pare că oameni chiar nu cred ce se întâmplă. Ei așteaptă că cineva să moară în jurul lor că să creadă că e adevărat. Ei nu cred ce le spunem noi, cred că ar crede mai mult dacă le-ar zice cineva din 'Las Fierbinți', dintr-un show, sau altceva. Oameni buni, este realitate asta! Protejați-vă și stați în casă“, a afirmat Sorin, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.
 

„Dacă nu stați în casă, eu nu mai vin acasă“

 
 
El spune că a vorbit cu părinții săi, rămași la Sibiu și care sunt în grija prietenilor săi din țară și i-a „amenințat“ că dacă nu respectă regulile și nu evită ieșirile din casă, el nu va mai veni în țară.
 
„Mi-am amenințat părinții că dacă nu respectă regulile, nu mai vin acasă. Acum sunt în grijă prietenilor mei din țară și vorbim în fiecare zi. Le spun să asculte, că nu este o joacă, este real și se întâmplă în jurul nostru. Totul depinde de noi toți, să respectăm regulile. Dacă le respectăm, totul se va termina în 2,3 săptămâni. Dacă nu le respectăm, vor veni apoi toate problemele de economie și restul“, a afirmat românul.
 
Întrebat cum „petrece“ carantina obligatorie în Italia, Sorin spune că este o ocazie foarte bună de a face din nou lucruri pe care nu le mai făcuse de mult. 
 
„Începem  să descoperim lucruri pe care nu le mai făceam de mult. Să ne jucăm cu copiii, să luăm o carte, să învățăm o limbă străină. Timpul va trece. La cumpărături putem merge o dată pe săptămână, doar o persoană căci se stă la coadă la o distanță apreciabilă față de persoana din față și nu au voie mai mult de 10 persoane odată“, a povestit Sorin Mocanu.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel