Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adevărata poveste a Mariei, românca „mutată“ de o lună într-o gară din Italia
WhatsApp
Autorităţile din gara Città di Castello încearcă, de aproape o lună, să ajute o româncă ce doarme seară de seară pe scaunele din sala de aşteptare. Numai că femeia pare că nu dorește niciun fel de ajutor. Povestea sa este cunoscută de o parte din membrii Asociației „Voluntari în Europa“.
sursa foto: corrieredellumbria.corr.it

Povestea Mariei S. este cunoscută de ceva vreme chiar de comunitatea de români din Italia. Mai mult, femeia ar fi primit spijinul unor membrii ai Asociației Voluntari în Europa, însă a refuzat orice ajutor. O reprezentantă a acestei asociații ne-a contactat și a făcut o serie de precizări despre povestea femeii care doarme în gara din Italia.

Citește și: Povestea româncei care doarme de o lună într-o gară din Italia. Nimeni nu ştie cum o cheamă sau cum a ajuns acolo

„Maria S. este din Constanța, are patru copii, toți patru în plasament (nu cunoaștem din ce motive). Anul trecut, în noiembrie, cerea ajutorul explicând că a fost dată afară din casă de fiica ei, că se află în autogara din Constanța, și dorește un loc de muncă în Italia, țară de unde spunea că se întorsese în România.

Se face mobilizarea, i se caută un loc de muncă în Italia și i se plătește biletul de autobuz până la Citta di Castello. În Italia este preluată de o voluntară la care locuiește două zile apoi este însoțită de fată la familia unde trebuia să muncească.

Din cauză că a fost adusă mai repede în Italia și trebuia să aștepte terminarea contractului celeilalte îngrijitoare ca să înceapă munca, Maria a locuit efectiv în casă Chiarei, fiica bătrânilor, două săptămâni. Două săptămâni de vacanță pentru Maria, în care a fost și răcită, iar Chiara a trebuit să o îngrijească", povestește românca, membră a asociației „Voluntari în Europa" pentru Știri Diaspora.

A plecat de la bătrânii pe care-i îngrijea

 

Numai că Maria, deși susținea că își dorește un loc de muncă, pare că nu este tocmai potrivită pentru așa ceva...

„În aceste două săptămâni Chiara a văzut că nu este ceea ce caută și că are un comportament ciudat. Drept urmare ne-a contactat și ne-a spus că ea personal îi va caută un loc de muncă mai ușor, potrivit caracterului d-nei Maria. Înainte să o însoțească la noul loc de muncă, Chiara a dus-o la coafor, a învățat-o să folosească aragazul și să gătească. Chiara a făcut multe pentru ea, a ținut-o două săptămâni la ea în casă, i-a găsit un loc de muncă mai ușor, a îngrijit-o când era bolnavă etc.

Voluntarele noastre din zona au introdus-o în comunitatea lor, au dus-o la hramul bisericii, iar de Crăciun a primit bani, îmbrăcăminte etc..

La o luna după ce a început să muncească (îngrijea o familie de bătrâni) a început să se comporte urat cu cei doi bătrâni, să strige la ei, a ridicat mâna asupra lor și a început să spună că vrea doar să plece înapoi în România. Acum o luna, chiar a plecat de la acea familie de bătrâni și s-a așezat în gara din Citta di Castello", a povestit Adriana M pentru Știri Diaspora.

Fiica din România vrea să o ajute

 

Femeia spune că Maria are un comportament ciudat și că în mod clar are nevoie de ajutor specializat, însă refuză orice sprijin. Mai mult, femeia refuză chiar să stea la una dintre fiicele ei, care s-a oferit să o ajute.

„Voluntarele noastre au mers la ea, au încercat să îi ofere soluții pentru cazare gratis, alt loc de muncă, dar refuză să stea de vorba cu orice persoană. Singurul lucru pe care îl cere este să fie repatriată gratuit, dar nu a făcut niciun demers legal, cum ar fi să sune la Ambasadă.

Am luat legătura și cu fiica ei cea mai mare din România, care ne-a spus că ar vrea să o ajute ar putea să o țină să o întrețină economic dar ea nu vrea să aibă contact cu ei.

În acest moment această doamna refuză orice fel de ajutor și refuză să vorbească inclusiv cu voluntara care a găzduit-o în primele zile.

Sigur că are nevoie de ajutor, noi am epuizat toate căile și soluțiile, probabil că ar trebui să intervină un psiholog, această doamna prezentând toate manifestările unei depresii severe", consideră Adriana M., una dintre româncele care i-au sărit în ajutor atunci când Maria a ajuns în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel