Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reguli la schi în Austria, în 2022. Tot ce trebuie să știi despre regula 2G
WhatsApp
Este sezonul de schi, unul dintre cele mai căutate din Austria în momentul de față. Astfel, pentru cei care vor să își petreacă vacanța în Austria, Ambasada României a postat o serie de măsuri de protecție care trebuie respectate. Restaurantele, hotelurile, facilitățile culturale, de agrement, dar și telecabinele vor fi deschise doar pentru cei care au fost complet vaccinați sau vindecați după boală. Găsiți mai jos informații complete despre regulile valabile pentru Austria.

Pentru românii interesați de o călătorie în Austria, în această perioadă, Ambasada a enumerat și explicat exact care vor fi măsurile de protecție. În primul rând, pentru a intra în țară se va prezenta un certificat 2G, adică dovada vaccinării sau a vindecării. De asemenea, vei avea nevoie și de un test PCR actual sau cel de-al treilea vaccin, doza booster.

În cazul în care nu dețineți aceste documente, veți intra în carantină. Durata nu este una limitată, aceasta sfârșindu-se imediat ce există un rezultat negativ al unui test PCR. Se aplică excepții, mai ales pentru copiii și adolescenții de vârstă școlară și pentru copiii sub 12 ani.

 

Ce trebuie să știi despre regula 2G+ dacă mergi la schi în Austria

 

În acest moment, măsurile valabile de protecție împotriva virusului Covid-19 se bazează pe regula 2G. Mai exact, este vorba de prezentarea dovezii de vaccinare sau de trecere prin boală înainte de a intra în restaurante, muzee, hoteluri și chiar pentru a avea acces la telecabină pe pârtie. De asemenea, oamenii vor fi obligați să poarte masca FFP2 în majoritatea zonelor.

Ambasada României din Austria a postat pe Facebook pentru românii interesați de o vacanță la schi aici toate informațiile necesare. Este foarte important faptul că testele nu mai sunt acceptate pentru adulți pentru a intra în facilitățile turistice. De asemenea, persoanele vaccinate nu trebuie să depășească 270 de zile la a doua doză (schema completă), respectiv de la doza booster. Nu în ultimul rând, regula 2G nu recunoaște recuperarea după boală decât maxim 180 de zile.

 

2. Ce măsuri ... (austria--nota-de-plata-primita-de-un-copil-roman-accidentat-la-ski.jpg)

 

Cum se aplică regula 2G în Austria

 

Adulții vor respecta regulile de mai jos pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jur de infectarea cu Covid. Excepție sunt copiii sub 12 ani, care nu au nevoie de dovada testării, vaccinării sau a trecerii prin boală. Pentru copiii peste 12 ani (> 31 august 2006) care nu sunt vaccinați, există totuși varianta testării continue în cadrul Holiday Ninja Pass, care echivalează regula 2G. 

 

1. Pentru restaurante, hoteluri și zone culturale

- Se va realiza înregistrarea oaspeților

- Regula 2G la intrare (dovada vaccinării sau a trecerii prin boală) / În funcție de numărul de participanți este valabilă regula 2G, 2G+ sau chiar 2G+ și booster•

- Mască FFP2 în afara locului la masă și în spațiile comune dacă este vorba de hotel și evenimente

- Mâncarea sau băutura se consumă la masă, nu se servește la bar

- Ora de închidere: 24:00. 

 

2. Telecabine

- Regula 2G (dovada vaccinării sau a trecerii prin boală)

- Dovada 2G se verifică la cumpărarea skipass-ului, iar skipassul este deblocat pe durata pe care există dovadă valabilă

- Masca FFP2 se poartă în gondole și în stațiile de așteptare

 

3. Transport public

- Se va purta mereu Masca FFP2 în autobuze, metrou, tramvai sau locurile comune precum în gară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel