Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul ORAȘ PLUTITOR din lume: Maldive anunță planul unui oraș de 5.000 de locuințe, magazine și restaurante - VIDEO
WhatsApp
Arhipelagul Maldive, situat în îndepărtatul Ocean Indian, construiește primul oraș plutitor din lume, pe o lagună de 500 de acri inspirat de aspectul creierului uman al unui recif de corali. 
Primul ORAȘ PLUTITOR din lume: Maldive anunță planul unui oraș de 5.000 de locuințe, magazine și restaurante / Foto: Captură video youtube

Situată la aproape 800 km de India, cea mai apropiată masă continentală, cea mai joasă națiune din lume speră să fi găsit o soluție durabilă la realitatea crudă a creșterii nivelului mării, conform Daily Mail. 

Cu puțin ajutor din partea olandezilor care luptă împotriva nivelului mării, orașul plutitor din Maldive a primit undă verde pentru construirea a 5.000 de locuințe colorate, legate între ele și ancorate la fundul unei lagune de 500 de acri.

Vizitatorii noului oraș plutitor vor trebui să facă o plimbare de zece minute cu barca din capitala Malé și de la aeroportul internațional, unde vor găsi hoteluri, case, magazine și restaurante.

Nu vor exista mașini, dar oamenii se vor deplasa pe drumurile cu nisip alb, pe jos, pe biciclete sau cu cărucioare și scutere electrice, sau se vor urca în bărci și vor naviga pe canale.

Canalele vor fi principalele artere de infrastructură pentru logistică și porți de intrare în oraș pentru bărci și vapoare. 

 

Maldive anunță planul primului oraș plutitor din lume

 

Designul orașului a fost inspirat de "o structură de drumuri și canale de apă bazată pe natură, care seamănă cu modul frumos și eficient în care este organizat coralul cerebral real", potrivit site-ului web al proiectului.

Insulele Maldive în sine sunt formate din 1.192 de insule de corali grupate într-un lanț dublu de 26 de atoli, iar orașul plutitor este menit să păstreze și să îmbunătățească acest ecosistem natural.

Orașul va stimula creșterea coralilor și va proteja recifele de corali existente, care vor acționa, de asemenea, ca un spărgător natural de valuri, susține proiectul.

Fiind de mult timp un popor de navigatori, ei au, de asemenea, o relație strânsă cu coralul - fiind chiar materialul pe care dorm și merg - iar conceptul orașului plutitor din Maldive este unul în care ei "se întorc la apă", cu scopul de "a trăi cu natura și de a învăța să îmbunătățească și să respecte coralul natural".

Nerezidenții care doresc să locuiască în oraș au posibilitatea de a obține un permis de ședere dacă achiziționează o casă.

 

Youtube video image

 

Vizitele publice vor fi disponibile din luna august, după ce primul bloc de locuințe va fi construit și transportat în lagună

 

Mâna fermă a ingineriei olandeze va sta la baza orașului, compania Dutch Docklands colaborând cu guvernul din Maldive pentru a aduce tehnologia plutitoare dezvoltată în Olanda, inclusiv cartierul plutitor Waterbuurt.

Națiunea țărilor de Jos a ținut timp de secole Marea Nordului la distanță cu diguri și diguri pentru a împiedica înecarea sub apă a teritoriilor lor. 

Insulele depind în mare măsură de turiștii care vin să viziteze împrejurimile sale tropicale paradisiace, astfel că au fost afectate în mod deosebit de restricțiile de călătorie impuse de pandemia Covid.

Totuși, anul trecut, turismul a revenit aproape la nivelurile de dinainte de pandemie, cu sosirea a 1,3 milioane de călători, față de 1,7 milioane de vizitatori în 2019. 

Maldivele sunt una dintre țările din lume cele mai expuse la amenințarea schimbărilor climatice. 

Autoritățile din Maldive au afirmat în 1988 că, până în 2018, insulele vor fi complet scufundate de creșterea nivelului mării. 

Deși acest lucru nu s-a întâmplat, este un indicator al seriozității cu care națiunea arhipelagului ia în serios amenințarea iminentă la adresa supraviețuirii lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
pixel