Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
"Plâng, mai ales în apropierea sărbătorilor!" Preotul Gabriel Cazacu, parohul Bisericii Cașin, despre credincioșii români din diaspora - VIDEO
WhatsApp
Preotul Gabriel Cazacu, parohul Bisericii Cașin din București, a vorbit în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, despre credincioșii români din diaspora și despre dorul pe care îl simt când sunt departe de casă.
Preotul Gabriel Cazacu, la emisiunea Bogatiile Romaniei din Diaspora

Invitat în emisiunea Bogățiile României din diaspora, moderată de scriitorul Flaviu Predescu, preotul Gabriel Cazacu, parohul Bisericii Cașin din București, a vorbit despre credincioșii români din diaspora și despre dorul pe care îl simt când sunt departe de casă.

"Îi salutăm și îi binecuvântăm pe românii care ne privesc acum din străinătate. Îndreptăm către ei gândul nostru cel bun și ne rugăm pentru ei ca să fie sănătoși să înfrunte cu răbdare și cu dragoste toate ispitele pe care le întâmpină. Sora mea locuiește în străinătate, aproape toți colegii mei de școală generală și de liceu sunt plecați din țară și știu foarte multe dintre realitățile cu care românii se confruntă în străinătate. E frumos când privești de acasă și spui: „ce bine că tu locuiești în Germania, o țară cu industrie, că acolo sunt niște salarii mai mari, că sunt mai multe beneficii sociale, că sunt, probabil, pensiile mai îndestulătoare!” dar pierdem foarte mult din vedere faptul că acolo dorul de țară te ucide pur și simplu.” a mărturisit părintele Cazacu.

„Acest dor doare!”

 

Acest dor doare. Totdeauna când vorbesc cu ei la telefon și, din mila Domnului, acum avem mijloace media foarte performante, ne și vedem, oamenii plâng. Plâng, mai ales în apropierea sărbătorilor. Plâng când venim la biserică, mă sună și vor să vadă o icoană cu Maica Domnului, vor să îl vadă pe Mântuitorul, vor să vadă Sfânta Cruce, de Înălțarea Sfintei Cruci, o sărbătoare foarte importantă la români care tocmai s-a încheiat. Este o temă pentru care vă felicit, o temă foarte profundă și foarte necesară. Sperăm, prin mărturiile pe care le aducem și din ciclul de emisiuni pe care le-ați realizat până acum, să mai alinați un pic dorul de țară al românilor și să-i motivăm să reziste, dar să nu uite niciodată rădăcinile.” a completat preotul.

Urmărește emisiunea integrală:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel