Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pe plajele din Spania au apărut anunțuri false, care îi avertizează pe turiștii să stea departe de ele - FOTO
WhatsApp
Pe mai multe plaje din Spania au apărut semne false în limba engleză, prin intermediul cărora turiștii sunt avertizați să stea departe.
Anunțuri false pe plajele din Spania (Sursa foto: Rețeaua X)

Activiștii au montat panouri de avertizare false pe plajele din Mallorca, Spania, pentru a ține departe turiștii. 

Unele afișe, în limba engleză, avertizează cu privire la "meduze periculoase", "căderi de pietre" sau apă de mare poluată cu ape uzate. Altele spun că plaja este închisă, cu un simbol "nu înotați" dedesubt, sau avertizează că este nevoie de ore pentru a ajunge acolo pe jos, deși oceanul se află la mai puțin de 100 de metri distanță.

semne-false-plaje-spania

Câteva rânduri mici de text în catalană dedesubt le dezvăluie însă localnicilor că aceste avertismente nu sunt reale. Ele explică faptul că "problema nu este o cădere de pietre, ci turismul în masă" sau că "plaja este deschisă, cu excepția străinilor și a meduzelor".

Semnele de avertizare neoficiale au apărut la Cala Morlanda, Es Calo, Cala Petita, Porto Cristo, Cala Murta, Cala Magraner și Cala Bota, potrivit Euronews.

Cine a montat aceste semne false de avertizare

 

Afișele false au fost puse de grupul anticapitalist Caterva, cu sediul în orașul Manacor. Membrii săi au criticat plajele supraaglomerate ale insulei și au atras atenția asupra problemei turismului de masă din Mallorca.

Într-o postare pe site-ul de socializare X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, grupul a declarat că această campanie este "încărcată de umor".

 

Într-o declarație trimisă presei locale, Caterva a susținut că vinovații sunt "hotelierii și Rafael Nadal", care sunt la fel de vinovați ca și guvernul din Baleare. Acesta l-ar fi criticat în trecut pe jucătorul de tenis spaniol pentru că deține un restaurant și o afacere turistică pe insulă.

În ciuda afirmațiilor conform cărora turismul creează locuri de muncă și bunăstare pentru localnici, Caterva spune că singurele persoane care văd beneficiile economice sunt cele care au deja bani.

afisele-false-pe-plajele-din-spania

Dezbaterea privind excesul de turiști a devenit o prioritate, pe măsură ce numărul de vizitatori a scăzut în timpul COVID-19, dar, pe măsură ce încep să se recupereze la nivelurile de dinaintea pandemiei și chiar mai departe, Insulele Baleare suferă din nou consecințele excesului de turism.

Grupul s-a oferit să împărtășească posterele gratuit cu oricine dorește să le folosească.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel