Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O autoutilitară românească nerevendicată, în parcarea de la Marmolada, unde s-a prăbușit ghețarul: 13 dispăruți, căutați masiv
WhatsApp
Șansele de a-i găsi în viață pe alpiniștii dispăruți după avalanșa provocată de prăbușirea ghețarului de pe muntele Marmolada din Alpii italieni sunt tot mai mici. Salvatorii folosesc drone și elicoptere pentru a căuta victimele. Potrivit presei din Italia, o autoutilitară cu numere de înmatriculare românești se află în parcare și nu a fost încă revendicată.
Italia. O autoutilitară românească nerevendicată, în parcarea de la Marmolada, unde s-a prăbușit ghețarul: 13 dispăruți, căutați masiv

Echipele de salvare au reluat marți căutările celor 13 alpiniști dați dispăruți după ce o parte a unui ghețar a cedat duminică în Alpii italieni, provocând moartea a cel puțin șapte persoane, scrie Reuters. Speranțele de a găsi supraviețuitori se reduc la mai bine de 36 de ore de la un dezastru care a alimentat îngrijorările legate de impactul schimbărilor climatice asupra munților. Trei persoane din Cehia se aflau printre cei dispăruți. Potrivit presei din Italia, o autoutilitară cu numere de înmatriculare românești se află în parcare și nu a fost încă revendicată.

Avalanșa de duminică a avut loc pe muntele Marmolada, care, la peste 3.300 de metri, este cel mai înalt vârf din Dolomiți, un lanț din estul Alpilor italieni care se întinde între regiunile Trento și Veneto. În condițiile în care vârful este încă instabil, salvatorii folosesc drone și elicoptere pentru a căuta victimele sau pentru a încerca să le localizeze prin intermediul semnalelor telefoanelor lor mobile.

Italia- Românii dispăruți, după prăbușirea ghețarului Marmolada, au fost găsiți. Erau cazați într-o zonă fără semnal la telefon

 

O mare parte a Italiei este afectată de un val de căldură

 

Presa italiană a precizat că printre persoanele a căror moarte a fost confirmată se numără Davide Miotti, un ghid alpin local în vârstă de 51 de ani, care conducea un magazin sportiv în zonă.

O mare parte a Italiei este afectată de un val de căldură, iar oamenii de știință au declarat că schimbările climatice au făcut ca ghețarii, anterior stabili, să devină mai greu de estimat.

Premierul italian Mario Draghi a declarat că dezastrul a fost legat de factori de mediu.

Tragedie în Italia. Un ghețar s-a prăbușit: Cel puțin 6 morți - VIDEO

 

Stare de urgenţă decretată în cinci regiuni din nordul Italiei

 

Italia a declarat luni stare de urgenţă în cinci regiuni din nord şi a anunţat deblocarea unui fond de 36,5 milioane de euro pentru a face faţă secetei care a lovit câmpia fluviului Po de câteva săptămâni, scrie AFP.

Cabinetul a aprobat instituirea stării de urgenţă în Emilia-Romagna, Friuli-Veneţia Giulia, Lombardia, Veneto şi în Piemont până la 31 decembrie, a anunţat guvernul într-un comunicat.

Peninsula Italică se confruntă cu un val de căldură neobişnuit de timpuriu însoţit de lipsa precipitaţiilor, în special în câmpia agricolă a fluviului Po, lovită de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Starea de urgenţă are ca scop să acorde "mijloace şi competenţe extraordinare" pentru a asigura punerea în practică a intervenţiilor urgente necesare garantării siguranţei publice, reparării daunelor suportate de bunurile publice şi private şi condiţiilor normale de viaţă ale populaţiei.

Italia. Stare de urgenţă decretată în cinci regiuni din nordul ţării din cauza secetei

 

Seceta ameninţă peste 30% din producţia agricolă naţională

 

Potrivit celui mai mare sindicat agricol din ţară, Coldiretti, seceta ameninţă peste 30% din producţia agricolă naţională şi jumătate din fermele din câmpia fluviului Po, unde se produce în special şunca de Parma.

Lacurile Maggiore şi Garda au niveluri de apă sub normal pentru această perioadă a anului, în timp ce mai la sud nivelul râului Tibru care curge prin Roma a scăzut şi el.

Fluviul Po reprezintă cel mai mare rezervor de apă din peninsulă, o mare parte a acesteia fiind folosită de agricultori.

 

Mai multe municipalităţi au anunţat măsuri restrictive



În ultimele zile, mai multe municipalităţi au anunţat măsuri restrictive: Verona, un oraş de un sfert de milion de locuitori, a raţionalizat astfel utilizarea apei potabile, în timp ce Milano a decis să-şi închidă fântânile decorative.

O altă consecinţă a secetei: producţia de energie hidroelectrică a scăzut semnificativ, în condiţiile în care instalaţiile hidroelectrice, situate în cea mai mare parte în masivele muntoase din nordul Italiei, produc aproape 20% din energia din această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel