Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CFR, avertisment către călători: Gestul periculos pe care mulți români îl fac în tren va fi amendat cu 400 de lei
WhatsApp
Călătorii care deschid ușa trenului în timpul mersului risca amenzi substanțiale.

CFR Călători avertizează că pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului risca amenzi între 250 şi 400 lei, deoarece aceste acţiuni pot avea consecinţe tragice.

"Persoanele care aleg să călătorească cu trenul trebuie să aibă în vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare şi să nu pună în pericol siguranţa lor sau a altor pasageri. CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a uşii în timpul mersului şi informează că această practică constituie contravenţie şi riscă amenzi între 250 şi 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice", precizează compania într-un comunicat. 

CFR Călători informează că amenzile pot fi aplicate de personalul de tren sau de Poliţia de Transport Feroviar din prima staţie cu oprire a trenului. În cazul în care persoana în cauză refuză să plătească amenda, angajaţii CFR Călători solicită ajutorul Poliţiei de Transport Feroviar, iar pasagerul este coborât din tren la prima staţie de oprire şi riscă o amendă mai mare decât cea iniţială.

"Pentru o călătorie în condiţii cât mai bune şi de siguranţă, pasagerii sunt rugaţi să consulte regulamentul pentru călătoria cu trenul. Condiţiile generale de transport cu trenurile CFR Călători, precum şi anumite reguli de călătorie sunt reglementate prin HG 203/1994", se mai spune în comunicatul remis Agerpres. 

--------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel