Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
RO-ALERT în miez de noapte, în județul Tulcea: Locuitorii au sunat la 112 din cauza unor sunete de explozii
WhatsApp
Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea au primit, în noaptea de marţi spre miercuri, un mesaj RO-ALERT.
Sistemul Ro-Alert e folosit în toată țara

În noaptea de marți spre miercuri, locuitorii din nordul județului Tulcea au primit un mesaj RO-ALERT referitor la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian în apropierea graniței cu Ucraina. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea a emis alerta în jurul orei 02:20, după ce structurile de apărare și supraveghere a granițelor au observat, în jurul orei 02:10, mai multe drone îndreptându-se spre zona respectivă.

''În cursul nopţii trecute, în jurul orei 02,20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-ALERT pentru zona de nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina'', a informat ISU Tulcea.

ISU Tulcea a subliniat că mesajul RO-ALERT a avut scop informativ și preventiv, cerând populației să urmeze indicațiile primite și să nu intre în panică. Autoritățile de apărare și ordine publică sunt pregătite să ofere suport necesar și au asigurat că teritoriul românesc nu este vizat de atacuri din partea Federației Ruse.

''Menţionăm că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare! Trebuie să urmărească indicaţiile din mesaj şi nu trebuie să intre în panică. Structurile de apărare a teritoriului ţării, dar şi cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru şi încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federaţiei Ruse'', se arată în informarea ISU.

În timpul nopții, au fost primite 10 apeluri la numărul de urgență 112, majoritatea din municipiul Tulcea, semnalând sunete de explozii. Apelurile includeau atât semnalări de sunete neobișnuite, cât și cereri de informații. Operatorii dispeceratului ISU au explicat că exploziile sunt cauzate de evenimente ce au loc pe teritoriul ucrainean.

Alerta aeriană s-a oprit la ora 03:46.

Mesajul RO-ALERT a fost emis pentru localitățile: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecățeii, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti și Sulina, relatează Agepres. 

---------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel