Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul român adoptă noi măsuri de sprijin pentru cuplurile infertile: Până la 15.000 de lei pentru proceduri
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul va adopta o măsură pentru sprijinul persoanelor şi cuplurilor infertile care doresc să aibă copii, astfel încât acestea să poată beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor şi a procedurilor de specialitate.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat adoptarea unei măsuri cruciale de sprijin pentru persoanele și cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate și își doresc să devină părinți. Guvernul va facilita accesul acestora la asistență medicală specializată și medicamente, oferind un sprijin financiar de până la 15.000 de lei.

"Luăm o măsură importantă pentru persoanele şi cuplurile infertile care doresc să aibă copii. Vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor şi procedurilor de specialitate în ţară", a spus Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

Bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu 150 de milioane de lei, asigurându-se astfel acoperirea aproximativ 10.000 de beneficiari. Această inițiativă reflectă angajamentul Guvernului de a sprijini familiile care se confruntă cu aceste provocări și de a le oferi șansa de a-și împlini visul de a avea un copil.

De asemenea, ministrul Finanțelor a confirmat că Programul de fertilizare în vitro continuă și în 2024, scrie Agepres. 

"Programul de fertilizare in vitro continuă şi în 2024. Am promis în luna martie că sunt parte din această misiune, de a sprijini demersurile pentru ca programul să continue. Azi sunt încântat să confirm că ne-am ţinut promisiunea făcută. Mai întâi am instituit un mecanism pentru relocarea creditelor de angajament, măsură crucială pentru a asigura flexibilitatea financiară necesară derulării programului. Ulterior, am realizat mecanismul pentru ca astăzi să fie aprobată în Guvern majoarea bugetului Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pe anul 2024 cu suma de 150 milioane lei credite de angajament şi 5 milioane lei credite bugetare", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Banii provin din Fondul de rezervă bugetară şi vor ajuta 10.000 de familii, a subliniat Boloş.

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel