Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Locuitorii din Tulcea și Galați au primit avertismente RO-ALERT, în contextul războiului din Ucraina
WhatsApp
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a emis, în dimineața zilei de sâmbătă, un mesaj RO-ALERT pentru localitățile din nordul județului Tulcea și pentru o parte din populația orașului Galați, avertizând cu privire la riscul de cădere a obiectelor din spațiul aerian, în contextul conflictului din Ucraina.
Sistemul Ro-Alert e folosit în toată țara

Mesajul RO-ALERT, transmis în jurul orei 6:45, are ca scop informarea locuitorilor din zona apropiată graniței româno-ucrainene despre modul de comportare în situații de acest gen, recomandând păstrarea calmului și adoptarea măsurilor de autoprotecție.

Astfel de avertismente au fost emise începând din toamna anului trecut, în special după ce pe teritoriul județului Tulcea au fost identificate resturi de drone, ca urmare a atacurilor din partea Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), în județul Tulcea au fost descoperite, în patru cazuri distincte anul trecut, fragmente de aparate de zbor fără echipaj (UAV - vehicule aeriene fără pilot), pe 5 septembrie în zona pădurii de pe malul drept al brațului Chilia în apropierea localității Plauru, pe 9 septembrie și pe 13 septembrie în aceeași zonă, respectiv în apropierea localității Nufăru, iar în noaptea de 13 spre 14 decembrie în zona localității Grindu. Acestea au reprezentat singurele descoperiri de drone efectuate de militari în România anul trecut, relatează Agerpres. 

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel