Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Intervenții de urgență în 20 de județe: Impactul fenomenelor hidrometeorologice în ultimele 24 de ore/ GALERIE FOTO
WhatsApp
Furtunile au făcut prăpăd în România: 107 localități din 20 de județe au fost grav afectate în ultimele 24 de ore. 
Foto: Efectele furtunii din 13 iunie / Sursă: Facebook - Meteoplus

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au afectat un număr de 107 localități din 20 de județe, potrivit informațiilor transmise vineri dimineața de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

România sub asediul furtunilor

 

Județele afectate sunt Alba, Argeș, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea și municipiul București. În aceste zone, IGSU a intervenit pentru evacuarea apei din 131 de case, șase anexe gospodărești, 110 curți, 25 de beciuri, 84 de subsoluri de bloc, 101 străzi, șase instituții publice și opt operatori economici.

3. Foto: Efec... (pompieri---furtuna-romania_32508600.JPG)

Sursă foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, Facebook

De asemenea, echipele operative au gestionat situații de urgență pentru a degaja 31 de elemente de construcție, 191 de copaci căzuți din cauza vântului, 26 de stâlpi doborâți pe carosabil, rezultând daune la nouă case, două anexe, trei instituții publice, 17 blocuri și 129 de autoturisme.

Circulația rutieră a fost temporar blocată pe un drum național (DN 15E/Mureș) și pe cinci drumuri județene (DJ 503/Teleorman, DJ 504/Teleorman, DJ 504B/Teleorman, DJ 506/Teleorman și DJ 543/Suceava) din cauza copacilor căzuți pe carosabil, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației și reluarea traficului.

2. Foto: Efec... (furtuna-romania---isgu_98251700.JPG)

Sursă foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, Facebook

De asemenea, pentru preîntâmpinarea situaţiilor care să pună în pericol vieţi şi bunuri, la nivel naţional au fost transmise 40 de mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, în 19 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției au fost activate în 16 județe și în municipiul București pentru coordonarea operațiunilor de intervenție.

În localitățile Drobeta Turnu Severin din județul Mehedinți și București, echipele specializate au intervenit pentru a salva cinci persoane surprinse în autoturisme de cantitățile mari de apă.

În prezent, conform IGSU, pompierii bucureşteni se află în teren şi intervin pentru înlăturarea efectelor meteo. 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel