Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Au început lucrările la magistrala de metrou din Cluj-Napoca. Ciucă: ”O dovadă că România se modernizează”
WhatsApp
”România se transformă”, a evidențiat Nicolae Ciucă după ce a anunțat că lucrările pentru magistrala de metrou din Cluj-Napoca au început. 
Nicolae Ciucă, în studioul DC Media Group

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat miercuri că demararea lucrărilor la magistrala de metrou din Cluj-Napoca marchează o etapă crucială pentru administrațiile locale și Guvern, fiind modalitatea în care să fie asigurată o ''fundaţie'' generaţiilor viitoare.

Ciucă a apreciat că acest proiect reprezintă o dovadă a modernizării României, iar Clujul este în fruntea acestei transformări.

”România se transformă”

 

"Acest nou proiect este o dovadă că România se transformă, România se modernizează, iar Clujul este vârful de lance (...) pentru ceea ce înseamnă viziune, pentru ceea ce înseamnă atragerea de investitori, pentru ceea ce înseamnă o echipă la nivelul administraţiei locale în măsură să proiecteze tot ceea ce este necesar pentru comunitate, pentru oameni şi, de asemenea, să interacţioneze, să se coreleze cu autorităţile centrale, cu Guvernul României, cu toate celelalte instituţii, astfel încât aceste obiective să prindă viaţă. Îmi aduc aminte, domnule primar, că la vremea când vorbeaţi despre metrou lumea nu a crezut că se poate îndeplini, că acest proiect poate să prindă contur şi iată, astăzi să asistăm la implementarea lui", a spus Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a punctat că realizarea metroului va duce la o scădere a numărului autovehiculelor care circulă în Cluj-Napoca, fapt relevant atât pentru decongestionarea traficului, cât şi din perspectiva transformării verzi a oraşului.

''Cu toţii simţim ce înseamnă să treci prin Floreşti şi să ajungi în Cluj. Este într-adevăr o rută foarte aglomerată. S-au făcut diferite analize şi s-au căutat soluţii. S-a ajuns să se decidă pe soluţia metroului, (...) acest metrou va face în aşa fel încât 29.000 de autovehicule să nu mai circule, ceea ce este într-adevăr un număr foarte relevant. Este relevant şi pentru trafic, dar din perspectiva mea este relevant şi pentru ceea ce înseamnă obiectivul dumneavoastră de continuare a transformării verzi a municipiului Cluj-Napoca şi a localităţilor din jurul municipiului", a punctat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a remarcat că construcția unui metrou în afara Bucureștiului reprezintă o nouă viziune pentru viitorul României, atât pentru administrațiile locale, cât și pentru Guvern.

"Eu nu pot decât să vă felicit pe dumneavoastră, domnule primar, pe toţi cei implicaţi, Guvernul României, pentru că aţi înţeles că România poate să treacă la o nouă o etapă. Practic, ceea ce se întâmplă astăzi la Cluj, un metrou, al doilea metrou în afara Bucureştiului, reprezintă o nouă etapă, o nouă abordare pentru administraţiile locale şi pentru Guvernul României. Aceasta este modalitatea în care trebuie să proiectăm viitorul României, să asigurăm generaţiilor viitoare o fundaţie pe care să poată să construiască mai departe şi comunităţile locale, dar şi România", a conchis Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, au participat miercuri la ceremonia de lansare a lucrărilor la magistrala de metrou din Cluj.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel