Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se scumpesc carburanții. Cât vor plăti românii pentru un plin după majorarea accizelor
WhatsApp
Începând cu 1 iulie 2024, românii se vor confrunta cu o nouă creștere semnificativă a prețurilor la carburanți. 
 Sursa - Pexels

Din 1 iulie 2024, românii vor resimți o nouă lovitură la buzunar în momentul alimentării mașinilor lor, deoarece prețurile la carburanți se vor scumpi considerabil. Actul normativ aprobat de guvern anul trecut va avea un impact semnificativ asupra bugetului fiecărui șofer, iar creșterea accizelor cu 50% va determina o majorare de cel puțin 40 de bani per litru.

Preț motorină și benzină 2024 

 

În prezent, prețul mediu al benzinei și motorinei se situează în jurul sumei de 7 lei pe litru, însă începând cu 1 iulie, aceste cifre vor fi doar un amintire, deoarece se estimează că prețurile vor crește între 30 și 40 de bani per litru. Astfel, pentru un șofer obișnuit, costul suplimentar pentru un plin de carburant va fi de aproximativ 20 de lei.

Această nouă majorare se adaugă altor creșteri de prețuri la carburanți care au avut loc în ultimul an. În urma unei alte majorări a accizelor, la 1 ianuarie, costul unui litru de benzină și motorină a crescut cu 26 și, respectiv, 29 de bani. Din 1 iulie, se estimează că prețul benzinei va crește cu 43 de bani pe litru, în timp ce motorina va fi mai scumpă cu 40 de bani pe litru.

Aceste ajustări vor afecta nu doar buzunarele șoferilor, ci vor avea și un impact extins asupra lanțului de producție și distribuție, contribuind la o creștere generalizată a prețurilor, relatează Antena 3 CNN în jurnal. 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel