Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raluca Turcan: ”Românii şi turiştii străini care vizitează România sunt din ce în ce mai interesaţi de cultură”
WhatsApp
Românii şi turiştii străini care vizitează România sunt din ce în ce mai interesaţi de cultură, a afirmat ministrul Culturii, Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook. 
gov.ro

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat creșterea interesului românilor și turiștilor străini pentru cultura României în anul 2023. Conform datelor INS pe care le-a citat în postarea sa, numărul vizitatorilor la muzee, colecții publice, grădini botanice, zoologice, acvarii și rezervații naturale a înregistrat o creștere semnificativă de 3,1 milioane de persoane față de anul precedent, ajungând la un total de 19,1 milioane de vizitatori în 2023.

"Românii şi turiştii străini care vizitează România sunt din ce în ce mai interesaţi de cultură, potrivit cifrelor INS pe anul 2023: numărul vizitatorilor la muzee, colecţii publice, grădini botanice, zoologice, acvarii şi rezervaţii naturale a crescut în 2023 cu 3,1 milioane de persoane comparativ cu 2022. Număr total în 2023: 19,1 milioane persoane! (...) Apreciez în mod deosebit profesionalismul şi dedicarea tuturor celor din sectorul cultural care au reuşit să crească interesul publicului faţă de evenimente şi activităţi culturale, aşa cum o confirmă ultimele cifre INS!", a scris Raluca Turcan, duminică, pe Facebook.

Mnistrul a evidențiat că evenimente culturale importante, cum ar fi "Noaptea Muzeelor", au înregistrat o creștere considerabilă în popularitate, numărul participanților crescând de la 481.000 în 2022 la 596.000 în 2023. În plus, rețeaua muzeelor și colecțiilor publice din România a crescut la 464 de unități în 2023, în urcare cu 18 unități față de anul anterior. De asemenea, peste 33,5 milioane de bunuri culturale și naturale au fost accesibile publicului, cu o creștere de 713.000 față de anul precedent.

În ceea ce privește spectacolele și concertele, numărul de reprezentații susținute în țară în 2023 a ajuns la 24.100, atrăgând un total de 6,1 milioane de spectatori. Aceasta reprezintă o creștere de aproape 2 milioane de spectatori față de anul anterior.

"Astfel, instituţiile publice şi companiile de spectacole şi concerte au susţinut, în anul 2023, un număr de 24.100 reprezentaţii în ţară, urmărite de 6,1 milioane spectatori. În 2023, numărul de spectatori a crescut cu aproape 2 milioane faţă de 2022", a precizat ministrul Culturii.

De asemenea, utilizarea bibliotecilor a înregistrat o creștere semnificativă, numărul utilizatorilor activi fiind cu 57.000 mai mare în 2023 comparativ cu 2022. Împrumuturile de cărți au înregistrat o creștere de 600.000 de volume, cu o medie de 11,5 cărți împrumutate pe an de către un utilizator activ, și o medie de 16,5 volume pentru bibliotecile județene, relatează Agerpres. 

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel