Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Investiție de trei milioane de euro la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Tulcea. „Când vine turistul să viziteze, să fie ca în alte ţări”
WhatsApp
Muzeul de Etnografie și Bazilica de la Niculițel, din Tulcea este proaspăt renovat și gată să îți ofere o experiență de neuitat, mai ales dacă ești pasionat de istorie. De asemenea, este o atracție turistică pe care nu trebuie să o ratezi datorită peisajului superb din Dunăre și a colecțiilor de artă populară: „Am vrut să ridicăm standardul iar atunci când turistul vine să viziteze un muzeu să poată găsi acolo ce există şi în alte ţări sau în alte zone ale României."
Investiție de 3 milioane de euro la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Tulcea. „Când vine turistul să viziteze, să fie ca în alte ţări” / Foto: Unsplash

Patrimoniul Muzeului de Etnografie și Artă Populară prezintă un model cultural unic, care pune în prim-plan conviețuirea etnică dintre români și celelalte populații. Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, este cel care a investit 3,8 milioane de euro în reabilitarea şi modernizarea clădirii în care funcţionează muzeul. 

 

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară - un muzeu ca în afară

 

Patrimoniul Muzeului de Etnografie și Artă Populară conține o mare diversitate de colecțiilor de artă populară și port popular, etnografie și foto-document. Despre el și noile modernizări făcute ne povestește mai multe, Horia Teodorescu, finanțatorul proiectului:

"Ținând cont că este o clădire de clasa A Monument istoric, am considerat că trebuie reabilitată şi pusă în valoare. În această clădire a funcţionat, nu în condiţii tocmai bune, acest muzeu, dar după reabilitare şi modernizare are calităţile şi caracteristicile unui muzeu adevărat, pentru exponatele în interior.

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară are foarte multe exponate diverse care înglobează toate tradiţiile naţionalităţilor care convieţuiesc paşnic în acest judeţ. În total ar fi peste 16 minorități, care conviețuiesc cu noi, însă doar portul ne mai deosebeşte! Dorinţa noastră a fost ca pe harta turistică şi cea culturală a judeţului Tulcea să mai punem un obiectiv, inclusiv acest muzeu care face parte din salba de obiective turistice din zonă.

Ne-am dorit să ridicăm standardul iar atunci când turistul vine să viziteze un muzeu să poată găsi în adevăratul sens al cuvântului un muzeu precum în alte ţări sau în alte zone ale României.”

 

Veniți la Tulcea, Rămâneți în Tulcea!

 

Pornind de la dorința de frumos și sporirea turismului în Tulcea, Consiliului Județean Tulcea a hotărât să transforme Muzeul de Etnografie și Bazilica de la Niculițel într-un muzeu „ca cele din afară”. Acest edificiu poate fi considerat un exemplar reușit al arhitecturii moderne, edificate pe valorile celei tradiționale, ce a marcat prima parte a secolului al XX-lea.

„Intenţionăm să scoatem în evidenţă tot ce are valoros Tulcea şi Dobrogea în zona cultural-istorică, împreună cu celelalte puncte de referinţă în turismul tulcean, ca munţii Măcinului şi Triunghiul Mănăstirilor, mândriile turismului local.

De asemenea, să nu uităm de una dintre cele mai importante atracții turistice, Delta Dunării, care este după cum se spune aici, „Perla Coroanei" în tot ceea ce înseamnă turismul din județul nostru! Tulcea, va avea în viitorul an puncte majore schimbate în bine din zona turistică și nu numai.

Veniți la Tulcea, Rămâneți în Tulcea! Sunt obiective extraordinar de interesante care vă pot bucura viața pentru două zile.”, este îndemnul președintele Consiliului Județean Tulcea.

 

Unde poți găsi Muzeul de Etnografie și Bazilica?

 

Sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară (fostul sediu al Băncii Naționale a României – Agenția Tulcea) este unul dintre edificiile publice emblematice pentru Tulcea, constituind, împreună cu alte construcții, exemple valoroase ale arhitecturii de forme naționale.

Muzeul se află pe strada 9 Mai 2 și așteaptă în număr cât mai mare iubitorii de artă, istorie și frumos.

 

Interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel