Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Insula România din Dubai are nevoie de ajutor: Riscă să se scufunde
WhatsApp
Știați că există o insulă numită România în Dubai? Insula România, o bijuterie artificială în Golful Persic, face parte din proiectul colosal al Insulelor Lumii inițiat în 2002.
Insula România din Dubai are nevoie de ajutor: Riscă să se scufunde / Foto: Instagram

Cu o investiție de peste 15 miliarde de dolari, acest proiect își propune să recreeze harta lumii prin replicarea țărilor și continentelor cu nisip adus din deșert. Cu toate acestea, Insula România și alte locuri similare se confruntă acum cu un pericol iminent - riscul de scufundare înainte de a-și atinge potențialul turistic uriaș.

Dezvoltatorul principal al acestui proiect impresionant este firma Nakheel Projects din Dubai, care a coordonat dragarea și modelarea nisipului pentru a forma aproximativ 300 de insule artificiale, fiecare având o suprafață între 250.000 și 900.000 de metri pătrați. Cu toate acestea, criza financiară din 2008 a încetinit progresul, iar abia în 2022 insulele au început să atragă atenția și să se bucure de succes. Insule precum Anantara, Germania, Iordania, Liban, Elveția și Veneția au început să prindă viață, cu hoteluri, vile de lux, cluburi de plajă și alte facilități spectaculoase.

 

Destinul Insulei România pare să fie în pericol

 

În timp ce altele se dezvoltă și devin destinații populare pentru turiști și locuitori de lux, România și alte locuri mai puțin cunoscute suferă de deformări și riscul de scufundare. Cu toate că potențialul său turistic este enorm, lipsa de interes și investiții ulterioare în dezvoltarea infrastructurii pun în pericol existența sa continuă.

Deși insula a fost planificată inițial să fie o atracție turistică de lux, cu facilități exclusiviste și o panoramă memorabilă, lipsa dezvoltării și promovării adecvate îi amenință acum existența. În timp ce alte insule atrag milionari și celebrități, Insula România riscă să fie uitată sau, mai rău, să dispară cu totul din peisaj, conform Bugetul.ro.

Există încă speranță pentru Insula România dacă investitorii și autoritățile din Dubai își îndreaptă atenția și resursele către revitalizarea și promovarea ei. 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de RALU BELU ???? Travel Blogger (@ralubelu.travels)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel