Pentru călători, pasiunea pentru un loc poate fi cea mai mare poveste de dragoste. O coastă mărginită de palmieri în sudul Franței. Magia unui oraș medieval la apus în Belgia. Înotul într-un cenote din Peninsula Yucatán din Mexic.
Este ușor să te obișnuiești cu farmecul emoțional al călătoriilor - sentimentul amețitor de posibilitate care apare atunci când avionul aterizează, seninătatea și recunoștința pe care le simți când admiri un nou mediu și sentimentul înălțător de a experimenta ceva la care visai de mult timp.
Cartea The World's Most Romantic Destinations (Cele mai romantice destinații din lume) de la National Geographic este plină de locuri de care este ușor să te îndrăgostești și de experiențe care îți vor face inima să tresară. Faceți clic pe această galerie foto pentru a vedea câteva dintre destinațiile noastre romantice preferate din întreaga lume.
Râul Moselle șerpuiește prin unele dintre cele mai pitorești peisaje din Luxemburg, Franța și Germania înainte de a se vărsa în râul Rin. De-a lungul promenadei de pe malul vestic al râului, chiar înainte ca acesta să se verse în Rin, veți vedea dealuri verzi, podgorii luxuriante care produc vinuri fine de Riesling, sate fermecătoare și castele impunătoare din piatră.
La apusul soarelui, acest oraș medieval și canalele sale șerpuitoare sunt scăldate în aur. Legenda spune că, dacă tu și iubita ta veți traversa Podul Minnewater, veți fi îndrăgostiți pentru totdeauna. Cel mai faimos punct de reper al orașului este Belfry, un turn din secolul al XIII-lea care adăpostește 47 de clopote.
Este cunoscut faptul că toată Scoția este magică, plină de legende și povești cu iele. The Storr este un deal abrupt, stâncos, înconjurat de pante blânde și ierboase. Un traseu accidentat duce la cel mai mare vârf, Old Man of Storr, care se ridică din mare. Vizitatorii se pot plimba prin zona cunoscută sub numele de Sanctuarul din fața falezei și pot admira alte formațiuni impresionante.
Cartierul Little Venice din orașul Mykonos pare să se contopească cu marea. Inspirat de Veneția, Italia, restaurantele și barurile îi împânzesc malul mării, iar balcoanele sunt aliniate la mal. Odată ce ați găsit un loc confortabil, bucurați-vă de un apus de soare pe care nu îl veți uita niciodată.
Regiunea Côte d'Azur (Riviera Franceză) de pe coasta de sud-est a Franței conține orașele de plajă pline de farmec St. Tropez, Cannes și Nisa. Dacă nu sunteți în nisip (sau pe pietricele), răsfoiți piețele fermierilor pentru produse locale, savurați un pahar de rosé de-a lungul teraselor din Nisa sau luați un feribot pentru a face o drumeție printre pinii de pe Île Sainte-Marguerite (Insula Sainte-Marguerite).
Renumit pentru clădirile spălate în vopsea albastră, acest orășel pitoresc își trage numele de la cuvântul berber/mazigh pentru "coarne", o referire la munții din jur. Plimbați-vă în cartierul Old Medina pentru a șerpui pe străduțe înguste și labirintice de culoare albastră și pentru a vă bucura de mirosurile de pâine proaspătă și tagine.
Orașul de coastă din Țara Bascilor din Spania deține cele mai multe restaurante cu stele Michelin pe metru pătrat din Europa. Zona veche a orașului este renumită pentru micile delicatese delicioase, cunoscute sub numele de pintxos. Verificați tablourile restaurantelor pentru a afla specialitățile zilei în timp ce vă plimbați pe străzile vechi.
Biserica Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și sub numele de Doamna Noastră a Lacului, se află mândră pe o mică insulă din Lacul Bled, cu frunzișul de toamnă care acoperă Munții Karavanke în fundal. Pentru a ajunge acolo, luați o gondolă care trece pe lângă nuferi prin apele senine.
Cenote Ik-Kil, în apropiere de Chichén Itzá, este unul dintre numeroasele cenotes (rezervoare naturale) frumoase din jurul peninsulei. Pentru a ajunge la piscină, călătorii coboară pe o scară de 85 de metri până la apele considerate sacre de către vechii mayași.
Construit ca refugiu privat al regelui Ludovic al II-lea al Bavariei, castelul este cocoțat pe un vârf de stâncă înconjurat de păduri de munte. Se spune că reperul din secolul al XIX-lea este sursa de inspirație pentru castelul Frumoasei din Pădurea Adormită.
Construită în 1608, micuța biserică din lemn Jukkasjärvi Kyrka (Jukkasjärvi Kyrka) adaugă un șoc de culoare la o scenă de zăpadă albă și crudă. Interiorul bisericii este vibrant, cu bănci de un albastru viu și picturi colorate ale altarului realizate de artistul suedez Bror Hjorth. Printre atracțiile regionale pentru vizitatori se numără observarea aurorei boreale, a renilor și degustarea bucătăriei tradiționale a culturii indigene Sámi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News