Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia va limita numărul persoanelor care vizitează Acropola din Atena
WhatsApp
Autoritățile vor limita, începând cu luna septembrie, numărul de persoane care vizitează în fiecare zi Acropola din Atena. 

Vizitele la Acropola din Atena vor fi reglementate începând din luna septembrie, în special prin plafonarea numărului lor, pentru a reduce astfel cozile masive şi blocajele la orele de vârf, a anunţat miercuri ministrul grec al Culturii, citat de AFP.

Cel mult 20.000 de persoane vor putea să admire în fiecare zi acest monument emblematic, cel mai vizitat din Grecia, şi ele vor beneficia de intervale orare care le vor fi alocate pe parcursul celor 12 ore în care situl este accesibil zilnic, a precizat ministrul elen.

Noul sistem de intervale orare va fi introdus "cu titlu de testare" pe 4 septembrie, a continuat oficialul grec într-un comunicat.

Decizia are scopul de a proteja Acropola din Atena, veche de 2.500 de ani, şi de "a îmbunătăţi experienţa vizitatorilor", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Un sistem similar va fi introdus ulterior, începând de la 1 aprilie 2024, în alte situri arheologice greceşti, a precizat ministrul Culturii, Lina Mendoni, pentru postul radiofonic Real FM.

Potrivit agenţiei naţionale de statistică din această ţară, Elstat, peste 3 milioane de persoane au vizitat Acropola din Atena anul trecut, comparativ cu 1,2 milioane de vizitatori în 2021, în timpul pandemiei de coronavirus.

În iulie 2023, pe durata celor două săptămâni în care Grecia s-a confruntat cu un val de căldură de o amploare excepţională, orarul de vizitare al celebrului monument a fost limitat de mai multe ori.

Grecia mizează pe turism pentru a-şi relansa economia după ce a trebuit să supravieţuiască unei crize a datoriei publice, întinsă pe aproape un deceniu.

Autorităţile elene speră să depăşească cele 31,3 milioane de sosiri turistice înregistrate în 2019, un an record.

Numărul turiştilor din Grecia ating de acum niveluri apropiate de cele observate înaintea pandemiei de COVID-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel