Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia a înregistrat venituri record din turism în 2023
WhatsApp
Grecia a înregistrat venituri record din turism în primele șapte luni din 2023, potrivit datelor oficiale, iar cererea pentru călătorii în această țară rămâne solidă și în perioada toamnei, inclusiv în luna noiembrie, potrivit publicației Ekathimerini. 
Grecia a înregistrat venituri record din turism în 2023 / Foto: Unsplash

Aceste date susțin estimările că, pe întregul an 2023, Grecia va înregistra aproximativ 35 de milioane de vizitatori străini și venituri din turism care vor depăși 20 de miliarde de euro, depășind nivelul record anterior de 18,17 miliarde de euro, stabilit în 2019.

 

Vacanțele continuă în Grecia până în luna noiembrie

 

Conform datelor furnizate de Banca Centrală a Greciei, veniturile din turism în primele șapte luni ale anului au crescut cu 13,21%, atingând suma de 10,321 miliarde de euro, în comparație cu 9,116 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului 2019, ultimul an înaintea izbucnirii pandemiei de COVID-19.

Cererea semnificativă pentru vacanțe în perioada toamnei, în special din țări precum Germania și Marea Britanie, a determinat TUI AG, cea mai mare agenție de turism din Europa, să-și extindă operațiunile în Grecia până în luna noiembrie. Astfel, au fost adăugate peste 30.000 de locuri la cursele aeriene care conectează Marea Britanie cu Grecia și Turcia.

 

Anul acesta veniturile din turism vor atinge suma de 21 miliarde de euro

 

Un studiu recent publicat de Banca Centrală a Greciei estimează că veniturile din turism în 2023 vor atinge suma de 21 miliarde de euro, reprezentând o creștere de 15,6% față de anul 2019 (când s-au înregistrat venituri de 18,17 miliarde de euro) și o creștere de 19,1% în comparație cu anul 2022 (când veniturile au fost de 17,63 miliarde de euro).

Deși s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului de nopți petrecute în unitățile de cazare turistică, prețurile mai ridicate practicate în acest an au contribuit la compensarea acestei tendințe, conform informațiilor furnizate de Agerpres. Grecia rămâne o destinație preferată pentru turiști datorită frumuseții sale naturale, plajelor spectaculoase și atractiilor culturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel