Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cu banii câștigați muncind în afară, o româncă și-a deschis o mică afacere care a împins-o spre SINUCIDERE
WhatsApp
Povestea unei românce care a încercat să trăiască din mica ei afacere dischisă în țară, după două decenii de muncă peste hotare. Numai că exact rolul de „afacerist“ a împins-o spre sinucidere.

După ce a muncit ani de ile în afara granițelor și a strâns ban pe ban pentru a-și face un rost înapoi în țară, o româncă s-a sinucias atunci când a trebuit să dea piept cu organismele de control ale statului Român.

„Pentru că numele firmei ei era ceva cu “Lisa” îi spuneam în glumă Mona Lisa. Avusese o mulțime de greutăți în viață, era singură și la fel la alte milioane de oameni din această țară plecase “dincolo” unde a lucrat pentru a câștiga niște bani care să-i permită ca la un moment dat să ducă o viață mai ușoară decât avusese până atunci.

După ce s-a întors, din bănuții pe care-i câștigase în peste 20 de ani de muncă și-a cumpărat o garsonieră și a încercat să încropească ceva din care să-și câștige existența de zi cu zi, cumpărând o mică afacere “la cheie”, o șaormerie, aproape de casă“, povestește Anton Kovacs în infotimisoara.ro

La început totul a fost în regulă, chiar dacă afacerea nu mergea așa cum crezuse că se va întâmpla, însă, chiar și așa, după ce plătea furnizorii, chiria pentru spațiu și ce mai era de plătit îi rămâneau lunar uneori 1.000, alteori 1.500 de lei. 

„Nu era mult, dar era singură și putea să trăiască din banii ăștia. Într-o zi s-a trezit la ușă cu niște oameni de la Camera de Muncă. I-au cerut pontajul și condica. Nu avea angajați, ea era și patroana și angajata, nu înțelegea de ce ar trebui să aibă o condică de prezență. A primit un avertisment... 

 

„Bănuții care îi mai rămăseseră după cumpărarea garsonierei și a șaormeriei în loc să se înmulțească se terminaseră“

După vreo două săptămâni s-a trezit cu niște oameni de la Garda Financiară. I-au dat o mică amendă simbolică de 500 de lei pe care ea i-a plătit. Probabil că erau săptămâni în care nu avea un profit de 500 de lei... 

După trei săptămâni au venit în control niște femei de la OPC. Spuneau că o reclamase cineva care cumpărare o șaorma ce avea un miros neplăcut. Au amendat-o pentru niște pufuleți. Nu mult, 1000 de lei“.

Într-o săptămână veneau unii, în cealaltă săptămână veneau alții, își făcuseră un obicei, vedeau că e slabă și neajutorată și profitau cu toții. Bănuții care îi mai rămăseseră după cumpărarea garsonierei și a șaormeriei în loc să se înmulțească se terminaseră.

„Într-o zi au apărut doi oameni cu uniformă neagră îmbrăcați ca “țestoasele ninja”. I-au cerut autorizația de funcționare și actele firmei, le-au răsfoit fără să le citească după care au cerut contractul cu firma de salubrizare. Femeia a încercat să le explice că nu are nevoie de acest contract, fiind îcheiat de cea de la care închiriase spațiul. Cei doi au considerat explicația nesatisfăcătoare, dacă nu prezintă contractul de salubritate va fi amendată... 

A doua zi șaormeria a rămas închisă. În următoarea zi la fel“, mai scrie infotimisoara.ro

„Era vară. Cel de la care am aflat că s-a sinucis, reprezentantul unei fundații, îmi povestea că atunci când au găsit-o, după vreo două săptămâni, era aproape lichefiată“, conchide  infotimisoara.ro.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel