Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce țări preferă românii pentru o escapadă romantică de Valentine's Day sau Dragobete
WhatsApp
Românii își pregătesc escapade romantice în alte țări pentru a celebra dragostea în luna februarie, având ocazia să sărbătorească atât Ziua Îndrăgostiților, cât și Dragobetele. 
Ce țări preferă românii pentru o escapadă romantică de Valentine's Day sau Dragobete / Foto: Unsplash

Datele centralizate de Kiwi.com, o companie de travel-tech, arată că principalele destinații alese pentru aceste ocazii sunt orașe precum Londra, Milano, Paris, Roma și Barcelona.

 

Parisul revine în topul preferințelor românilor

 

Comparativ cu anul precedent, Parisul, cunoscut drept Orașul Luminilor, revine în topul preferințelor românilor, în timp ce Veneția nu se mai află în primele 10 destinații, deoarece celebrul Carnaval se încheie înainte de Ziua Îndrăgostiților. Românii aleg în continuare destinații romantice, dar observăm și un interes crescut pentru locuri mai puțin tradiționale, însorite și mai calde.

Potrivit datelor, destinațiile în care se înregistrează cea mai mare creștere a căutărilor pentru călătoriile în jurul Valentine’s și Dragobete sunt Funchal (Portugalia), Alicante (Spania), Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), Las Palmas (Spania) și Malaga (Spania).

 

City break sau vacanță 

 

Majoritatea românilor optează pentru city-break-uri de până la 3 zile pentru escapade romantice, dar se observă și o creștere a numărului de sejururi mai lungi de 4 până la 6 zile, precum și a sejururilor de 7 la 10 zile. Pentru aceste călătorii romantice, românii își fac planurile cu mult înainte, având o fereastră medie de rezervare de 46 de zile. De asemenea, peste jumătate dintre ei își rezervă călătoriile cu aproximativ 21 până la 60 de zile înainte de plecare.

În ceea ce privește bugetul, românii cheltuiesc în medie 120 de euro pentru bilete, majoritatea optând pentru destinații europene. Totuși, se observă și o creștere a călătoriilor către țări din Asia, unde un procent semnificativ dintre românii care călătoresc își vor petrece escapadele romantice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel