Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Voluntariatul. „O nevoie primordială a omului este de a aparține comunității!” spune Mihai Lehene, românul devenit un exemplu la nivel internațional/ VIDEO
WhatsApp
Invitat în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, moderată de scriitorul Flaviu Predescu, Mihai Lehene, președintele Romanian United Fund (RUF), a vorbit în exclusivitate la DC Media Group despre importanța voluntariatului și satisfacțiile pe care le aduce acesta în rândul comunității de români din SUA.

„O nevoie primordială a omului este de a aparține unei comunități. Și această necesitate, în special pentru noi românii din diaspora primează, o simțim efectiv în adâncul sufletului, este ceva care pe noi ne atrage, încercăm să aparținem unei comunități, dar în același timp fiecărui om îi pasă de impactul pe care îl creează el la nivel personal. Aceste două lucruri sunt cele care ne atrag către voluntariat și a doua observație pe care vreau să o trag aici, ca o concluzie la prima: voluntariatul este un mod de viață. Pot să spun că am fost implicat în zona de voluntariat din 2002. Foarte multe, mii și mii și mii de ore de-a lungul acestor ani. Odată ce ai început să voluntariezi nu mai poți să renunți și întotdeauna te vei gândi cu mare plăcere, pentru că, în primul rând îți dă o satisfacție la nivel personal, pe care nu poți s-o găsești oricât de mulți bani ai face, în orice fel de inițiativă. Sigur că da, mulți dintre noi suntem așa de consumați de activitatea de zi cu zi încât nu avem timp, din păcate, și la ce facem pentru sufletul nostru. Cred că mulți dintre noi amânăm până mai târziu această dorință a noastră de a ne implica și de a crea impact la nivel personal. Dar cred că dacă introducem voluntariatul de la o vârstă tânără și noi asta încercăm să facem foarte mult cu tinerii din comunitatea noastră, eu inclusiv cu copiii mei, încercăm să le insuflăm voluntariatul de la o vârstă fragedă știind că odată ce ai început să voluntariezi, întotdeauna te vei întoarce la aceste proiecte cu foarte multă căldură.” a spus Mihai Lehene.

Întâlnești niște oameni absolut minunați

 

„Una dintre cele mai frumoase satisfacții obținute în urma voluntariatului este că întâlnești niște oameni absolut minunați, se leagă prietenii, ne legăm sufletește unii de alții, și până la urmă se creează această comunitate și acest sentiment de apartenență este extrem de important. Mă întrebai dacă după ce începi să faci voluntariat te lași de ce faci înainte și devine un modus vivendi, un alter ego al tău, o altă viață. Cred că pentru unii dintre noi acest lucru se întâmplă. Suntem fericiți cei care avem posibilitatea de a renunța la majoritatea activităților noastre de zi cu zi și să ne implicăm într-o mai mare măsură în voluntariat. Pentru toți voluntarii noștri, toți cei care se implică zi cu zi, cred că și-ar dori să facă mai mult voluntariat, dar din păcate fiecare dintre noi avem necesitățile de a pune o pâine pe masă familiei și cred că voluntariatul întotdeauna vine cumva pe locul doi, dar pentru unii oameni voluntariatul devine chiar lucrul principal pe care îl fac în viață. În urmă cu doi ani am renunțat la toate activitățile de business și cam 90% din timpul meu este dedicat voluntariatului.” a destăinuit președintele RUF.

Video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel