Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un campion de box ucrainean semiprofesionist a murit pe front apărându-și țara împotriva forțelor rusești. Președintele federației de box: „O pierdere ireparabilă pentru familia noastră de box”
WhatsApp
Un dublu campion ucrainean la box a murit în mod tragic apărându-și țara în timp ce lupta pe front împotriva Rusiei. 
Un campion de box ucrainean semiprofesionist a murit pe front apărându-și țara împotriva forțelor rusești. Președintele federației de box: „O pierdere ireparabilă pentru familia noastră de box” / Foto: Unsplash

Oleg Prudky, în vârstă de 30 de ani - care se numără printre o serie de sportivi care au luat armele după decizia lui Vladimir Putin de a invada țara - lucra alături de autorități în regiunea Cherkasy în ultimele trei luni.

Anterior, însă, el a participat la competițiile World Series of Boxing - recunoscute ca turnee care ajută la reducerea decalajului dintre boxul amator și cel profesionist - pentru Otamii ucraineni. Poze AICI.

El a luat parte la o serie de turnee în întreaga lume pentru țara sa în jurul categoriei superușoare, inclusiv la mai multe campionate europene. 

Dar o traducere a unei postări a Federației de Box din Cherasky spune în mod tragic: "O altă tragedie în familia noastră de box. Unul dintre cei mai buni pugiliști din regiunea Cherkasy, Oleg Prudky, a murit în est.”

'Familia de box din regiunea Cherkasy își exprimă sincerele condoleanțe familiei și prietenilor. Odihnească-se în pace!' 

Federația de box din Cherasky, Serhiy Tyshchenko, a fost citat ulterior: "Îmi amintesc și acum cum antrenorul tău îți spunea cât de dornic erai să faci box și să pedalezi zeci de kilometri pentru a ajunge la antrenament.

'Îmi amintesc cum te-am susținut la competițiile de 'Atamani ucraineni', atunci un autobuz întreg din Cherkasy a venit să te susțină și ai câștigat!

'Toată lumea își amintește de luptele tale incredibile. Ești primul din istoria boxului din Cherkasy care a câștigat aurul la categoria de greutate 60 kg.

 

Oleg a fost de două ori campion al Ucrainei și un maestru al sportului de clasă internațională

 

'Victoriile și realizările tale sunt greu de numărat, ai fost un atlet foarte perseverent și muncitor, te-ai antrenat foarte mult. Ai fost un exemplu demn de urmat pentru generațiile viitoare.

'Este foarte dificil să acceptăm astfel de vești în fiecare zi - o pierdere ireparabilă pentru familia noastră de boxeri. Îmi exprim sincerele condoleanțe familiei boxerului.

'Războiul blestemat îi ia pe cei mai buni fii ai Ucrainei! Veșnică amintire, odihnește-te în pace, prietene! Eroii nu mor!

Invazia Rusiei în Ucraina a intrat în a treia lună și reprezintă cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945 încoace.

Acesta a dus la fuga a peste 6,5 milioane de oameni în străinătate, transformând orașe întregi în dărâmături, și a provocat reacția Occidentului prin sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel