Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Argentinienii, impresionați de tangourile românești "Zaraza" și "Mână birjar". Andreea Vieru: "Toată lumea aplaudă" - VIDEO
WhatsApp
Invitată în emisiunea Departe de România, Andreea Vieru, cântăreața româncă de tango stabilită în Buenos Aires, spune că argentinienii sunt absolut impresionați de tangourile românești Zaraza și Mână birjar. Publicul este entuziasmat ori de câte ori românca interpretează aceste două piese, pe care le poți ascult în interiorul acestui articol.
Andreea Vieru, cântăreață româncă de tango în Argentina (Sursa foto: arhiva proprie)

În lumea vibrantă a tangoului argentinian, două piese românești, "Zaraza" și "Mână birjar", au reușit să cucerească inimile publicului din Buenos Aires. Andreea Vieru, o cântăreață româncă de tango, a adus tangoul românesc în universul muzical argentinian, iar reacția entuziastă a argentinienilor este cu atât mai impresionantă cu cât țara sud-americană este patria acestui gen muzical.

"Zaraza" și "Mână Birjar", două bijuterii muzicale românești, sunt recepționate cu entuziasm de către publicul argentinian, iar Andreea Vieru a devenit o ambasadoare a sunetelor autentice din România. În cadrul emisiunii moderate de Gabriel Nuță-Stoica, Andreea a împărtășit bucuria de a vedea cum tangoul românesc își găsește locul în inimile iubitorilor de muzică din Buenos Aires.

"Sunt absolut impresionați. Toată lumea aplaudă. Mână Birjar le place foarte, foarte, foarte mult, mai ales că le spun că nu are nimic argentinian, adică este 100% românesc, iar Zaraza trebuie să vă spun că se și dansează, pentru că în albumul meu versiunea pe care o am este dansabilă", spune Andreea, reflectând asupra momentelor magice în care muzica transcende barierele culturale și creează o conexiune autentică între artiști și public.

Urmărește emisiunea integrală.

 

Asemănări între muzica românească veche și tango

 

Andreea Vieru a mai vorbit în interviul acordat ȘtiriDiaspora și DCNews despre ce au în comun muzica românească și tangoul argentinian.

"E această emoție pe care o transmit anumite poeme și poezii vechi, a destinului românesc. A românului care cedează în fața destinului potrivnic. Așa ne-a fost dat și nu ne putem împotrivi sorții și nu ne-a picat lozul câștigător. Și asta este. E această tristețe de acceptare, de cedare în fața sorții.

Este senzația pe care o am eu cu anumite melodii românești. În tango este o tristețe a migrantului care știe că nu se mai poate întoarce acasă și trebuie să își refacă viața și să-și refacă identitatea, ceea ce e și mai greu într-un oraș în care e înconjurat de străini de toate felurile și toate culorile.

Și această melancolie, mai ales orientată către Italia, pentru că au fost foarte mulți italieni, se regăsește foarte mult în tango și această melancolie a singurătății. Și poate aici există o legătură interesantă cu melancolia românească care iarăși are o doză de singurătate", mai spune românca. 

Într-o lume în care muzica este o limbă universală, succesul tangourilor românești în inima Buenos Aires subliniază puterea de a aduce oamenii împreună prin armonie și expresie artistică. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel