Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Regele Charles își sărbătorește aniversarea de 75 de ani cu lansarea unui proiect pentru persoanele care se confruntă cu sărăcia alimentară
WhatsApp
Regele Carol își sărbătorește cea de-a 75-a aniversare cu o abordare obișnuită și cu lansarea unui proiect pentru a ajuta persoanele care se confruntă cu sărăcia alimentară. De asemenea, va găzdui o recepție pentru asistentele medicale și moașele din NHS și vor avea loc salve de tunuri ceremoniale, inclusiv una la Green Park.
Regele Charles își sărbătorește aniversarea de 75 de ani cu lansarea unui proiect pentru persoanele care se confruntă cu sărăcia alimentară / Foto: Captură video youtube

La vârsta de 75 de ani, Regele Carol este acum al șaselea cel mai longeviv monarh britanic, după Elisabeta a II-a, Victoria, George al III-lea, Edward al VIII-lea și George al II-lea.

Serviciul public, mai degrabă decât o petrecere, este pus în evidență în angajamentele de ziua de naștere a regelui, deși este de așteptat să aibă loc o cină privată pentru familia și prietenii apropiați.

Prințul Harry nu va fi prezent, dar sursele străine spun că ducele de Sussex, stabilit în SUA, îi va da un telefon tatălui său cu ocazia zilei de naștere.

 

Regele va lansa de ziua lui proiectul Coronation Food Project



Punctul central al laturii publice a zilei de naștere a regelui va fi lansarea oficială a proiectului său Coronation Food Project. Acesta este menit să abordeze dubla problemă a numărului tot mai mare de persoane care nu-și permit să cumpere alimente, în timp ce milioane de tone de alimente excedentare sunt aruncate la gunoi.

Regele a subliniat această campanie într-un articol din revista Big Issue, spunând: "Este o campanie care va fi lansată în curând: Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală și urgentă ca și risipa de alimente".

Regele a declarat pentru revistă că "presiunile legate de costul vieții" au dus la "prea multe familii și persoane care nu beneficiază de mese nutritive".

Proiectul vizează crearea de centre de distribuție pentru a conecta surplusul de alimente cu băncile alimentare și organizațiile caritabile care oferă pachete cu alimente.

"În această țară, una din cinci persoane suferă de ceea ce organizațiile de caritate numesc "insecuritate alimentară" - pentru mine, sunt "înfometați"", a declarat baroneasa Louise Casey, copreședinte al proiectului.


Regele și-a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare cu o zi mai devreme

 

Regele Charles a fost sărbătorit și luni, 13 noiembrie, cu o zi mai devreme, fiind surprins cu un tort cu trei etaje la o petrecere organizată în onoarea sa.

Charles s-a alăturat colegilor de 75 de ani, eroi ai comunității nominalizați de prieteni și familie, la o seară de ceai la o casă din Gloucestershire, Highgrove.

Regele a părut plăcut surprins în timp ce un cor local i-a cântat "La mulți ani" la sfârșitul petrecerii, când i-a fost prezentat impresionantul tort Victoria sponge, cu glazură aurie și o coroană în vârf.

Petrecerea, care a avut loc în Orchard Room, salonul de ceai pentru vizitatori din grădinile Highgrove, a marcat, de asemenea, aniversarea a 75 de ani de la înființarea NHS și a generației Windrush în 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel